Drikke

Sådan holder du kaffen varm

Der findes intet bedre end en god kop kaffe, men er vi de eneste, der oplever, at favoritdrikken forvandler sig til en kedelig, lunken affære, før vi når bunden af koppen? Det kan du undgå med vores 6 tips!
af Nanna Louise Larsen / Foto: Columbus Leth 23.11.2015

Vi kender det alle sammen. Efter at have trippet i lidt for lang tid i kaffekøen ved vores yndlingsbarista, får vi endelig udleveret en varm kop med vores yndlingsdrik. Den første tår er som altid skoldhed, men ikke sjældent bliver kaffen bare mere og mere lunken, for hver tår vi tager. Pludselig er yndlingskaffen forvandlet til en sørgelig fornøjelse, og ofte ender den sidste halvstore sjat af den dyrtkøbte kaffe på bunden af den nærmeste skraldespand. Øv, for det var jo ikke meningen?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

6 tips til en varm kop kaffe

Hvad enten du selv agerer brygmester eller du frekventerer dit lokale kaffested, så skal en god kop kaffe bare være varm. Hver gang! Og med 6 simple tricks, kan du hjælpe kaffen godt på vej. Læs med her!

# 1: Kogende vand

Et simpelt men effektivt tip er at hælde kogende eller varm vand i din kaffekop, før du hælder din kaffe i. Hælder du din kaffe direkte over i et koldt kaffekrus, vil meget af varmen blive brugt på at varme kaffekoppen op. Skyl fx kaffekruset under den varme hane, før du tager den i brug.

# 2: Hæld mælken rigtigt i

Forsøg viser, at din kaffe holder sig varm i længere tid, hvis du hælder mælken i, så snart du har skænket kaffen. Det skyldes, at når kold mælk hældes i varm kaffe, så er kaffen tættere på omgivelsernes temperatur, og derfor bliver den afkølet langsommere end en kaffe, der først får tilsat mælk senere.

SERVÉR EFTERÅRETS HOTTESTE DRIK - FÅ OPSKRIFTEN HER!

# 3: Tilsæt skum

Du kan faktisk holde din kaffe varm i længere tid ved at tilsætte fløde- eller mælkeskum. Til at starte med vil skummet sænke kaffens temperatur en smule, men derefter vil det stabilisere kaffens temperatur og holde på varmen. Især flødeskum, som er ekstra tykt, vil holde på kaffens varme og få temperaturen til at falde langsommere. Det må da være den bedste undskyldning for at give den en ekstra tur med flødeskummet i den varme kakao?

# 4: Brug låget

Dæk altid din kaffe med et tætsiddende låg, hvis det er muligt. Låget holder på varmen og sørger for, at omgivelsernes kolde luft ikke afkøler kaffen.

# 5: Lad ringen blive på

Bestiller du en to go-kaffe, når du er på farten, vil du i langt de fleste tilfælde opleve, at der sidder en kraftig papring omkring kruset. Udover at sørge for, at du ikke brænder dine fingre, når du holder kaffen, hjælper ringen også med at isolere kaffen i koppen, så varmen ikke forsvinder med rekordfart.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ VERDENS NEMMESTE ISKAFFE HER!

# 6: Køb et termokrus

Vil du gerne have perfekt varm kaffe med på farten, bør du investere i et to go-termokrus af god kvalitet. Der findes uendelig mange varianter på markedet, men det er langt fra de fleste af dem, der holder, hvad de lover, og pris og kvalitet hænger som så ofte før også sammen i dette tilfælde. Politiken har kåret dette krus til det allerbedste! Køb det bedste to go-krus her!

Kilde: Politiken