Drikke

Hvid gløgg med mørk rom, cider, citrus og ingefær

Står du og mangler den perfekte opskrift på gløgg, skal du prøve hvid gløgg, som er mere frisk og mindre sød end den traditionelle udgave. Vi lover, den bliver et hit!
Af Cecilie Svendson. Foto: Stine Christiansen, skovdal.dk 2.12.2021
Tre glas hvid gløgg med stjernanis

Julens mange sammenkomster og fester kalder på gløgg, og denne lækre hvide udgave smager, som englene synger.

Og synes du alligevel, at den røde gløgg er for sød, er den friske, lyse udgave med garanti et godt valg. Den indeholder bl.a. cider, appelsin, citron og ingefær, som både gør den frisk, krydret og fuld af julesmag

8 personer

Ingredienser

  • 1 usprøjtet citron
  • 1 usprøjtet appelsin
  • ½ tsk. hele korianderfrø
  • 5 hele kardemommekapsler
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 hel stang kanel
  • 2 stjerneanis
  • 1 lille laurbærblad
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl mørk rom
  • 100 g mandelsplitter
  • 100 g sultanarosiner eller tørrede multebær
  • 75 cl hvidvin
  • 75 cl tør cider
  • 1-2 dl rørsukker

Sådan laver du hvid gløgg

  1. Skræl skallen af citronen og appelsinen, skræl derefter den hvide hinde væk, og skær frugten i skiver.
  2. Bland citrusskallerne med alle de tørre krydderier og ingefær, og hæld rommen på.
  3. Varm op til det simrer med låget på, og lad derefter blandingen trække en times tid under låg.
  4. Tilsæt mandler, rosiner eller multebær, appelsin- og citronskiverne, hvidvinen og cideren, og smag gløggen til med rørsukker.
  5. Varm den forsigtigt op under låg, og servér rygende varm.