Drikke

Find den perfekte champagne til nytår

Hvordan giver du dine gæster den bedste champagneoplevelse nytårsaften, og hvilken champagne skal du servere for dem?
af Malene Smidt Hertz og Ulla Johanne Johansson / Foto: Colourbox og PR 12.12.2013
Champagne til nytår

Champagne passer til ethvert måltid

Champagnen har en fast plads på bordet, når det gamle år skal fejres og det nye skydes ind. Er du champagneelsker, er der god grund til at servere champagne under alle retterne nytårsaften, for de skønne bobler passer ifølge Bernard Dance, der er køkkenchef hos Möet & Chandon, til ethvert måltid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Alle smagsnuancer kan i princippet gå med champagne. For eksempel kan champagne passe rigtig godt med det thailandske køkken. Men det kræver, at man holder igen med de stærke krydderier, siger Bernard Dance, og forklarer, at det handler om at finde den rette balance mellem det salte og det syrlige og champagnens smagsnoter.

Læs også: De bedste årgange af champagne

Vil du være helt sikker på at ramme rigtigt med boblerne til nytårsmenuen, er det en god idé at gå udenom råvarer som eddike, rå løg, citrusfrugter, vindruer, jordskokker, artiskokker, rabarber og meget stærke krydderier, da de indeholder meget syre, som kan give et for surt helhedsindtryk.

Læs også: Lær at sable champagne

Hvilken champagne skal du vælge til nytår?

Mad & Boligs vinekspert Malene Smidt Hertz har udvalgt de bedste champagner til nytårsmenuen. Boblerne er valgt i tre forskellige prisklasser på nær til desserten.

Hun anbefaler, at man starter med de dyre champagner, da smagsløgene er friske ved det første måltid, og man som oftest får de største oplevelser her. I galleriet nedenfor kan du få tips til, hvilken champagne du skal vælge.

Læs også: 10 festelige forretter til nytår
Prøv opskriften: Champagnegranité med hindbær, vaniljecreme, rød syre og chokolade