Jordbær-rabarber-saft med hybenroseblade

Alle ved, at jordbær og rabarber er et match made in heaven. Men har du prøvet at tilføre det søde og det syrlige et delikat blomstertwist?

Hybenroserne blomstrer i juni og juli og giver et forfriskende pift til den ellers gode, velkendte rabarbersaft. Der er rig mulighed for at plukke de gullige, pink og rosa blomsterblade både ved stranden og i skovbrynet, så du kan kombinere det med en gåtur. 

Foretrækker du rabarbersaft uden den let parfumerede blomstersmag, kan hybenrosebladene også sagtens udelades.

DET SKAL DU BRUGE TIL JORDBÆR-RABARBERSAFT:

2 liter rabarbersaft

  • 1 kg rabarber
  • 500 g jordbær 
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 dl vand
  • 50 g hybenroseblade (kan udelades)
  • 500 g rørsukker 
  • 1 spsk. Atamon (kan udelades)

SÅDAN LAVER DU JORDBÆR-RABARBERSAFT:

  1. Skær rabarberne i små stykker, og pil jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Kom rabarber og jordbær i en gryde med vand, hybenroseblade og vaniljekorn og -stang. Bring blandingen i kog, og lad den koge i 5 minutter ved jævn varme.
  3. Tilsæt rørsukker og kog videre, til sukkeret er opløst.
  4. Tag gryden af blusset, og lad blandingen trække i 45 minutter.
  5. Sigt saften igennem et rent klæde, og hæld den på rene, skoldede flasker, der evt. er skyllet med Atamon.

TIP

Saften kan også hældes i fryseposer og tages op fra fryseren, efterhånden som den skal bruges.