Desserter og kager

Sommerens bedste jordbærkage

Få opskriften på Charity Bakerys populære jordbærkage
Stine Frimann Hasselsteen 19.06.2015
Jordbærtærte fra Charity Bakery

Findes der noget mere dansk og sommerligt end jordbærkage? Vi har fundet vores favorit, som kommer fra Charity Bakery, og det bedste er, at vi har fået lov til at dele opskriften med jer. Hvis du ikke har mod på at bage selv, leverer Charity Bakery deres kager i hele Københavnsområdet og for hver solgt kage, doneres der 20 kr. til en valgfri velgørenhedsorganisation. Kage og velgørenhed - whats not to like? Du kan læse meget mere om Charity Bakery her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Charity Bakery's Jordbærkage

1 kage til cirka 10 personer

Ingredienser:

Bunden:

  • 110 gram smeltet smør
  • 4 æggeblommer
  • 50 gram sukker
  • 5 æggehvider
  • 50 gram sukker
  • 60 gram hvedemel
  • 60 gram mandelmel
  • 50 gram marzipan skal
  • Saft fra en halv citron

Vaniljecreme:

  • 2,5 dl fløde
  • 30 gram sukker
  • 3 gram vaniljesukker
  • ½ plade husplads
  • 1 dl let pisket fløde

Pynt:

  • 20 gram chokolade
  • 150 gram friske jordbær
  • En smule revet chokolade

Fremgangsmåde:

Start med cremen. Husplasen sættes til udblødning i koldt vand. Imens koges fløden op i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Når cremen er kogt igennem tages den af varmen og den udblødte husplas smeltes i. Massen hældes i en beholder og kommes på køl. Imens kan bunden laves. Æggeblommer og sukker piskes lyst og luftigt. Det smeltede smør kommes i og dernæst røres de tørre ingredienser i sammen med revet marzipan, citron saft og fintrevet citronskal. Massen blandes til den er helt ensartet. Æggehvider og sukker piskes til en meget fast marengs som derefter vendes forsigtigt i dejen. Smør en springform på ca.20 cm i diameter og hæld dejen i. Kagen bages nu i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 150 grader i 35 minutter. Herefter køles kagen af på en rist.

Fløden piskes let stiv og røres nu sammen med halvdelen af den HELT afkølede creme. Resten af cremen tilsættes og massen piskes nu kraftigt op med en røremaskine eller en håndmixer til den er fast.

Chokoladen smeltes over vandbad og pensles derefter på den afkølede kagebund. Lad chokoladen størkne lidt inden vaniljecremen sprøjtes på i dekorative toppe. Herefter pyntes kagen med de friske bær og revet chokolade.

Velbekomme!

Kilde: Charity Bakery

LÆS OGSÅ: Proteinrig morgenmad