Desserter og kager

Saftig gulerodskage med smørcreme

Alle elsker en saftig gulerodskage, og den her er endda toppet med den lækreste smørcreme og valnøddesirup.
Opskrift og foto af Trine Rask 13.02.2017
Saftig gulerodskage med smørcreme

Kombinationen af smagfulde krydderier og søde gulerødder er det, der gør den klassiske saftige gulerodskage så populær. Gulerodskagen er faktisk en af danskernes fortrukne, og vi forstår godt hvorfor. Den saftige gulerodkage har her fået et ekstra tvist i form af smørcreme med ingefær og varm valnøddesirup. Det gør den både bedre og lidt mere festlig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Saftig gulerodskage fra Mette Blomsterberg

Bagning med gulerødder giver konsistens, sødme og lethed til en kage. Derudover tilføjer du også en del vitaminer og fibre, og så indeholder 100 gram gulerod kun 50 kcal. Så ved at skifte lidt af melet ud med gulerod, får du ikke bare en lækker og saftig kage, men også en del af de daglige kostfibre.

Vi påstår selvfølgelig ikke, at en saftig gulerodskage med smørcreme er sund - men den er lækker!

Opskrift på saftig gulerodskage

12 personer

Det skal du bruge til saftig gulerodskage:

  • 75 g valnødder
  • 300 g gulerødder (ca. 5 stk.)
  • 275 g mel
  • 2 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 325 g sukker
  • 2 dl olivenolie
  • 1 tsk. vanilje
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk. citronsaft

Smørcreme med ingefær:

  • 2 spsk. revet ingefær
  • 150 g smør
  • 400 g flormelis
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. vanilje

Valnøddesirup:

  • 1 håndfuld valnødder
  • 75 ml ahornsirup

Sådan laver du saftig gulerodskage:

  1. Forvarm ovnen til 175°.
  2. Hak valnødderne groft.
  3. Vask og skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
  4. Rør mel, natron, salt og kanel sammen i en skål for sig selv. Pisk rørsukker, olie, vanilje, mælk og citronsaft sammen, og hæld det ned i skålen med mel.
  5. Rør godt rundt, og vend de revne gulerødder og de grofthakkede valnødder i.
  6. Fordél dejen i to springforme på 20 cm i diameter, og bag kagerne i 40 minutter. Lad dem køle helt af.
  7. Riv ingefæren, og bland den sammen med de resterende smørcremeingredienser.
  8. Smør halvdelen af cremen ovenpå den ene kage, og læg den anden kage ovenpå.
  9. Smør den resterende smørcreme på toppen.
  10. Hak valnødderne groft, og rør dem sammen med ahornsiruppen.
  11. Top kagen med valnøddesirup.

Her giver vi dig inspiration til andre overdådige kager: