Se også
Desserter
Rabarberis med brændt hvid chokolade
Få opskriften på lækker hjemmerørt rabarberis med knasende brændt, hvid chokolade.
af Stine Christiansen.
12.05.2020
4 personer
Rabarberis
- 1 vaniljestang
- 200 g rabarber (både frisk og frosne kan bruges)
- 2 dl sødmælk
- 250 g sukker
- 4 æggeblommer
- 3 dl fløde
Brændt hvid chokolade og pynt
- 200 g hvid chokolade
- Rød skovsyre
Sådan laver du rabarberis med brændt hvid chokolade
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker.
- Hæld rabarber, mælk, 200 g sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op under omrøring. Lad det simre, indtil rabarberne kan moses, og sukkeret er helt opløst.
- Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op, og pres rabarbermassen igennem en si. Lad den køle helt af.
- Pisk æggeblommerne i en skål med de resterende 50 g sukker, indtil det er lyst og luftigt.
- Hæld den afkølede rabarbermasse over æggemassen, imens du rører.
- Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med rabarbermassen. Rør forsigtigt, til der ikke er klumper, og blandingen er helt ensartet.
- Rør isen i ismaskinen i 40-60 minutter. Kom den i en plastikboks, og stil den i fryseren i minimum 4 timer.
Brændt hvid chokolade
- Tænd ovnen på 170°.
- Hak chokoladen fint, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag chokoladen i ovnen i 4-5 minutter, eller indtil den bliver gylden.
- Lad den køle helt af, og opbevar den derefter i en lufttæt boks, indtil den skal bruges. Drys en smule brændt hvid chokolade på midten af en tallerken.
- Placér en kugle rabarberis oven på chokoladen, og dekorér med rød skovsyre.
TIP: Ca. 1 l – rækker til ca. 4 personer