Rabarber-koldskål og kammerjunkere

Der findes næppe noget mere sommerligt end koldskål, og især den hjemmelavede af slagsen. Vi giver dig her opskriften på en simpel og klassisk rabarber-koldskål og hjemmelavede kammerjunkere, som du kan nyde hele sommeren igennem. 

Er du vild med rabarber-koldskål og kammerjunkere, kan du med sikkerhed også lide denne jordbær-rabarber-grød!

Rabarber-koldskål og kammerjunkere

Antal: 4 personer. 

Kammerjunkere:

  • ½ vaniljestang

  • 100 g sukker

  • 250 g hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • ½ usprøjtet citron

  • 100 g smør

  • 1 æg

  • ½ dl kærnemælk

FÅ MERE INSPIRATION TIL HUSET, HAVEN OG MADEN MED ISABELLAS!

Rabarber-koldskål:

  • 200 g rabarber

  • 1 spsk sukker

  • 2-3 spsk vand

  • 75 g sukker

  • ½ vaniljestang

  • 5 æggeblommer (pasteuriserede, 100 g)

  • 75 g rørsukker

  • ½ l tykmælk

  • ½ l kærnemælk

Inspiration: ISABELLAS' nye e-bog: Desserter med sommerbær

Sådan laver du rabarber-koldskål og kammerjunkere:

  1. Kammerjunkere: Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bland med lidt sukker. Bland med resten af sukkeret, mel, bagepulver og revet citronskal.
  2. Hak smørret i melet, og saml dejen med æg og kærnemælk.
  3. Tril dejen til en tynd pølse, og sæt den i køleskabet i et par timer.
  4. Skær ud i passende tykkelse, og bag ved 175° i ca. 10 minutter. Flæk kagerne, og bag dem ved 100° i ca. 40 minutter. 
  5. Rabarber-koldskål: Rens og skær rabarberne i mindre stykker.
  6. Tag en enkelt stilk fra, snit den i tynde strimler og råmariner dem med 1 spsk sukker. Damp resten af rabarberne møre under låg med lidt vand, sukker og vaniljestang i ca. 10 minutter.
  7. Pisk æggeblommerne med rørsukker, til det er tykt, det tager ca. 5 minutter. Tilsæt den kolde rabarberkompot og pisk. Pisk tykmælk og kærnemælk i. Stil koldt.
  8. Server din rabarber-koldskål med kammerjunkere og råmarinerede rabarber.