Desserter
Desserter
Råsyltede mirabeller med vanilje
De mageløse mirabeller er fyldt med smag og vokser over alt i haver og på træer langs offentlige stier. Gå på mirabellarov, og råsylt dem med vanilje!
af Susie Helsing Nielsen. Styling og
10.08.2009
opskrifter: Anna Hedegaard/engle-blomst.com. Foto: Jakob Valling/valling.com
Har du et træ i haven med mirabeller, der vrimler med frugter lige nu, eller går du ofte tur på offentlige steder, hvor der er overflod af de smukke og søde mirabeller? Pluk en pose, og tryl dem om til råsyltede mirabeller med velsmagende vanilje. Servér dem til is, ost eller som de er.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også:Syltede grønne tomater
Det skal du bruge til råsyltede mirabeller:
- Cirka 1 ½-2 kg mirabeller
- Atamon
- 1 vaniljestang
- 1 l vand
- 400 g sukker
Læs også: Indret er personligt udekøkken
Sådan gør du:
- Skyl mirabellerne godt, og læg dem i et stort rent glas, der er skyllet i atamon, sammen med en flækket vaniljestang. Fyld glasset helt op, og pres gerne mirabellerne en smule sammen.
- Kog en lage af vand og sukker, og hæld den kogende over frugten. Luk glasset med et tætsluttende låg.
- Tag en stor gryde med flad bund, og læg en klud i bunden. Stil glasset ovenpå, og hæld cirka 5 cm vand i gryden.
- Bring det i kog, og lad det simre i cirka 15 minutter. Tag glasset op af gryden, og lad frugten afkøle helt inden servering.