Desserter og kager

Opskrift på Paris-Brest med hasselnødder

Sprøde vandbakkelsesringe lukket om smagfuld smørcreme med hasselnødder – den franske konditorklassiker Paris Brest efterlader ikke et kageøje tørt i denne fantastiske, hjemmelavede version! Få opskriften lige her.
af Ayane Kogure. Redigeret til web. Foto: Marieke Verdenius 29.10.2021
paris-brest-med-kagecreme

Invitér dine gæster på en smagfuld tur til Paris, når du serverer den klassiske, franske konditorkage Paris-Brest i en hjemmelavet version med fuldfed kagecreme og sprøde hasselnødder. Bon Appétit!

Opskrift på Paris-Brest med hasselnødder

6 personer

  • 60 g hvedeme
  • l50 ml vand
  • 50 ml mælk
  • 5 g sukker
  • Flagesalt
  • 40 g smør
  • 2 store æg
  • 150 g kagecreme (se opskrift nedenfor)
  • 1 dl ristede hasselnødder
  • Flormelis til drys

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du Paris-Brest med hasselnødder:

  1. Lad alle ingredienserne få stuetemperatur.
  2. Tænd ovnen på 190˚.
  3. Sigt hvedemelet.
  4. Varm vand, mælk, sukker og et drys salt op i en gryde over medium varme, til smørret er helt smeltet.
  5. Skru op til høj varme, og bring hurtigt dejen i kog.
  6. Fjern gryden fra varmen, tilføj det sigtede hvedemel, og rør grundigt med en træske, til dejen bliver glat og trækker sig væk fra siderne af gryden.
  7. Sæt gryden tilbage over middel varme, og rør rundt i 1-2 minutter.
  8. Fjern gryden fra varmen, lad blandingen køle af i nogle få sekunder.
  9. Tilsæt æggene, mens du rører rundt – sørg for, at æggene bliver ordentligt optaget i dejen.
  10. Hæld dejen på sprøjtepose, når den er skinnende og giver slip på skeen.
  11. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt tre høje cirkler dej på ca. 6 cm i diameter.
  12. Tryk overfladen let med en varm gaffel, og spray en smule vand over dejen.
  13. Bag cirklerne i ovnen i 7-10 minutter, skru temperaturen ned på 180˚, og bag dem i yderligere 13-15 minutter, til de er gyldne og sprøde – åbn ikke ovnen undervejs.
  14. Lad dem køle helt af i ovnen. Flæk cirklerne. Fordel kagecremen på den nederste halvdel af hver kage sammen med ristede hasselnødder. Drys med flormelis på den øverste halvdel, og placér den på toppen.

Det er slet ikke svært at lave sin egen kagecreme, og har du først fået øjnene op for, hvordan de friske råvarer giver cremen masser af velsmag, vil du aldrig gå tilbage til købeversionen.

Det skal du bruge for at lave kage-smørcreme:

  • 8 g hvedemel
  • 8 g majsstivelse
  • 0,5 vaniljestang
  • 150 ml mælk
  • 50 ml dobbeltfløde
  • 30 g æggeblommer
  • 30 g sukker
  • 60 g smør (stuetemperatur)

LÆS OGSÅ: Prøv opskriften på de lækreste mokka-eclairs

Sådan laver du kage-smørcreme:

  1. Sigt mel og majsstivelse sammen.
  2. Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud, og varm dem op i en gryde sammen med mælk og fløde, til det simrer.
  3. Pisk æggeblommer sammen med sukker.
  4. Tilføj det sigtede mel, og pisk til massen er blød.
  5. Tilsæt langsomt den opvarmede mælk, mens du pisker konstant.
  6. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op over medium varme, mens du pisker konstant.
  7. Bring cremen i kog, og lad den tykne, skru ned for varmen, og pisk videre i 1-2 minutter.
  8. Fjern gryden fra varmen, si cremen i en skål, og dæk den til med husholdningsfilm.
  9. Lad cremen køle ned i køleskabet med en smule is under skålen.
  10. Pisk smør, og tilsæt cremen, til du får en ensartet masse. Hæld cremen på en sprøjtepose, og opbevar den på køl indtil brug.