Desserter og kager

Opskrift på hjemmelavet is a la Mette Blomsterberg

Lav hjemmelavet fløjlsblød flødeis med denne nemme Mette Blomsterberg-opskrift på hjemmelavet is med vanilje og pistacie – helt uden ismaskine.
af Christine Agertoft / Opskrift: Mette Blomsterberg 10.05.2021
Mette Blomsterberg-opskrift på hjemmelavet is

Hjemmelavet is er noget ganske særligt og smager bare langt bedre end den is, du kan købe i supermarkedet. Den her opskrift på hjemmelavet is med vanilje og pistacie-krokant er lavet af selveste Mette Blomsterberg, og du kan derfor være helt sikker på, at den bliver et hit.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ifølge Mette Blomsterberg er det en af hendes yndlingsopskrifter på hjemmelavet is. Du kan enten lave den sådan, som Mette Blomsterberg foretrækker den, eller også kan du bruge hendes grundopskrift på hjemmelavet is også selv tilføje de smagstyper, som du holder af.

PRØV OGSÅ: Mette Blomsterberg's opskrifter på kager, desserter og konfekt

Opskrift: Hjemmelavet is med vanilje og pistacie-krokant

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave hjemmelavet is:

Grundopskrift på hjemmelavet is:

  • ½ vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 1 dl pasturistede æggeblommer
  • 6 dl piskefløde

Pistacie-krokant:

  • 130 g sukker
  • 75 g usaltede pistaciekerner

Pynt:

  • Friskpisket flødeskum
  • Hakkede pinjekerner
  • Friske hindbær

Køb Mette Blomsterbergs bog om dessert og hjemmelavet is her!

Sådan laver du hjemmelavet is:

Pistacie-krokant:

  1. Sukkeret smeltes til en god, gylden karamel. Pistaciekernerne kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.
  2. Afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv.

Hjemmelavet is:

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
  2. Pisk æggeblommer sukker og vaniljesukker med en håndmikser til en tyk æggesnaps.
  3. Pisk fløden til let skum. Halvdelen af den letpiskede fløde tilsættes, og der vendes forsigtigt.
  4. Tilsæt pistacie-krokanten sammen med den resterende letpiskede fløde. Vend det forsigtigt sammen og fordeles straks i en silikone-brødform.
  5. Nedfrys isen til næste dag. Rør gerne i isen hver halve time de første par timer.

Prøv også: De bedste opskrifter på hjemmelavet is

Hjemmelavet is med og uden ismaskine

Du behøver ingen fancy ismaskinke for at lave hjemmelavet is! I denne nemme grundopskrift på vaniljeis laves ismassen udelukkende ved brug af en elpisker. Den færdige masse hældes i en form, der fryses ned. Nemmere bliver det ikke!

Ønsker du en endnu mere cremet version, kan du røre i massen hver halve time de første par timer af nedfrysningen.

Har du en ismaskine, kan opskriften også sagtens bruges her. Kør den færdige ismasse i 45-60 minutter op din maskine, og servér eller frys ned indtil brug.