Desserter og kager

Nougat noir

Skøn julekonfekt fra Provence, der er helt anderledes, end den sædvanlige franske, hvide nougat, som vi kender den. Bruge en god, gerne koldpresset, olivenolie for det bedste resultat. Det smager som juleenglene synger!
af Lars Boesgaard Foto: Lars Boesgaard 19.10.2012

Selvom Nougat Noir er fra Provence, er der meget langt mellem den hvide franske nougat og denne - som navnet antyder - meget mørke nougat.

Der skal ikke så mange ingredienser til, for at du kan lave nougat noir, og netop derfor er det vigtigt, at du vælger ingredienser af allerhøjeste kvalitet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nougat Noir

Det skal du bruge
1 kg honning
1 kg mandler
Mild olivenolie

Sådan gør du
Smør en bageplade med olie eller beklæd den med bagepapir. Hæld honningen i en tykbundet gryde og varm den op under omrøring. Når honningen koger, skifter den farve og bliver mørkere.

Daddel-trøffelkugler

Tilsæt mandlerne, og bliv ved med at røre. Tag gryden af varmen når mandlerne begynder at give små smæld, og honningen har fået en dyb brun farve.

Vaniljehjerter med lavendelsukker

Hæld nougat ud på pladen, men pas på - massen er meget varm. Dette er det kritiske tidspunkt, for hvis massen ikke har kogt nok, vil den klistre, og har den kogt for meget, bliver nougatmassen for hård.

Lad massen køle af og skær den i firkanter i passende størrelse til nougat noir.

Drømmer du om at lave lige så lækker og flot konfekt som Mette Blomsterberg? Så se her! Vi giver dig 4 skønne opskrifter på konditorens allerbedste konfekt

Se flere lækre opskrifter på julebag i galleriet nedenfor.