Desserter og kager

Nøddetærter med nougat og karamel

Hver nøddetærte har en koncentreret nødde-karamel smag
af Caroline Hofberg / Foto: Tia Borgsmidt 18.11.2008

En enkelt lille nøddetærte kan man vel altid klemme ned.

30 små nøddetærter

Nøddetærte-dej:
4½ dl hvedemel
¾ dl sukker
200 g koldt smør
1 æg

Fyld:
100 g blød nougat

Karamelsauce:
200 g blandede nødder
150 g smør
1 dl piskefløde
1 dl lyst muscovadosukker
1 dl lys sirup

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også denne delikate opskrifte på nøddetærte med marcipan

Nøddetærte-dej: Hak mel, sukker og smør sammen til en grynet masse, gerne i foodprocessor. Tilsæt ægget og ælt hurtigt sammen til en dej. Lad nøddetærte-dejen hvile i køleskabet ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 175°. Tryk nøddetærte-dejen ud i små aluminiums- eller mazarinforme og stil dem på en bageplade. Forbag nøddetærterne i midten af ovnen 10-15 minutter. Skær nougaten i lige så mange stykker som du har forme. Læg et stykke i hver form, lige når du har taget bagepladen med dine nøddetærter ud af ovnen.

Karamelsauce: Læg nødderne på en bageplade og rist dem i ovnen 5-10 minutter. Gnid dem med et viskestykke eller køkkenrulle for at fjerne så meget som muligt af hinderne. Rør smør, fløde, muscavadosukker og sirup sammen i en kasserolle. Lad det simre ved svag varme indtil sovsen begynder at tykne, ca. 15-20 minutter. Bland nødderne i. Fordel blandingen over hver nøddetærte og lad dem køle af. Opbevar nøddetærterne i køleskabet eller fryseren i dåser med tætsluttende låg.

Læs andre opskrifter: Naturens eget knas