Minipavlova med citron-mynte-sorbet

Pavlova er en pragtfuld dessert, der både er yndig for øjnene og smager skønt af sommer og sol. I denne opskrift er den klassiske marengsbund toppet med en frisk sorbet af citron og mynte, der giver et velsmagende modspil til det søde.

Se også: Pavlova med blåbærskum

Det skal du bruge til minipavlova med citron-mynte-sorbet:

4 personer

Minipavlova:

  • 2 æggehvider
  • 1 tsk. eddike
  • 100 g flormelis
  • Lidt sukker

Sorbet:

  • 2½ dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 dl citronsaft
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk. hakket mynte

Pynt:

  • Mynteblade
  • Strimler af usprøjtet citronskal

Prøv også: Æblekage med marengs

Sådan gør du:

Minipavlova:

  1. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike, derefter flormelis, og pisk igen, indtil æggehviderne bliver seje.
  2. Kom marengsen i en sprøjtepose. Drys lidt sukker på en plade med bagepapir, og sprøjt marengsen ud i små cirkler på ca. 10 cm i diameter, der minder om en fuglerede.
  3. Bag minipavlovaerne i ovnen ved 100° i 2 timer.
  4. Tag den færdigbagte marengs ud, og lad den køle helt af.

Sorbet:

  1. Kog vand og sukker til en lage i ca. 3 minutter. Lad den afkøle helt, og hæld citronsaft i.
  2. Pisk æggehviden stiv, og vend den i citronlagen sammen med hakket mynte.
  3. Frys blandingen i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du komme blandingen i en plastikbeholder, der kan komme i fryseren. Rør i blandingen ca. hver halve time, til den er fast, men ikke stivfrossen.
  4. Server minipavlovaerne med 1 kugle citronsorbet i midten. Pynt med mynteblade og strimler af usprøjtet citronskal.

TIP Vil du gøre lidt ekstra ud af desserten, kan du tilsætte marengsen lidt hakket chokolade.

Lad dig inspirere: Friske desserter og kager