Desserter og kager

Macarons med mælkechokolade og kanel

Lav de fine franske fristelser med et touch af jul. Få opskriften på lækre macarons her!
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth 9.12.2013

Macarons med mælkechokolade og kanel er en ny, men absolut kærkommen julespise. De fine, franske macarons med sprødt ydre og blødt indre er oplagte at lave i en julekrydret variant. Vi har valgt en kombination af makronbunde med kakao og mælkechokoladeganache med et strejf af kanel. Opskriften giver dig 12 stk macarons.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til macarons:
43 g mandler
70 g flormelis
5 g kakaopulver
40 g æggehvide
25 g rørsukker

70 g mælkechokolade
35 g piskefløde
½ tsk kanel

Se også galleriet: 10 fantastiske julekager

Sådan laver du makronbunde til dine macarons:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld flormelis og kakaopulver ned til mandelmelet, og blend videre. Si blandingen. Hæld æggehvide og rørsukker i en skål, og pisk i et par minutter, indtil marengsen danner bløde toppe. Vend mandelblandingen i hviderne ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle (1 cm i diameter), og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i ca. en halv time. Bag dem derefter ved 160° i ca. 12 min.

Sådan laver du ganache til dine macarons:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør så godt rundt, indtil ganachen er homogen og blank. Tilsæt kanel. Fyld ganachen i en sprøjtepose,
og sæt den på køl et par timer. Fyld ganachen mellem bundene, og server lækre macarons!

Prøv også: Den bedste opskrift på gløgg

Tip!
Erstat kanel med lakridspulver, appelsinskal eller andre julekrydderier, og tryl nye lækre varianter af macarons frem. Kun fantasien sætter grænser for macarons.