Desserter og kager

Lilli Thomsens gulerodskage

Blød, sød og frisk – og med sikkerhed et hit hos alle gæsterne!
af Anita Klemensen. Foto: Anders Schønnemann. 21.04.2010

100 g blødt saltet smør
100 g muscovadosukker
1 æg
100 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
200 g revet gulerod
Reven skal af ½ appelsin

Creme:
100 g flødeost neutral
1 spsk. appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
25 g flormelis

Pynt:
Sprøde spåner af rå gulerod
Evt. små friske spirer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pisk sukker og smør godt sammen. Pisk ægget i. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i massen. Bland gulerod og appelsinskal og vend det i massen. Kom dejen i 4 små eller en stor form ved 170°.

Rør flødeost, appelsin- og citronsaft og flormelis sammen til creme. Kom cremen på toppen af kagen og pynt med sprøde gulerodsspåner samt evt. små spirer.

Prøv også: Mette Blomsterberg opskrift på gulerodskage