Desserter og kager

Konfekt: Nougatbidder med sprøde speltflager

Lav moderne konfekt af crunchy speltflager dækket af mørk chokolade med spiseligt sølvpulver på toppen. Få opskriften på nougatbidderne lige her!
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Line Thit Klein 7.12.2016
Konfekt - nougatbidder

Disse nougatbidder er lige til at spise! De indeholder både mørk chokolade og nougat, med smag af hasselnød og crunchy speltflager. Alt godt samlet i ét!

Prøv også: Hjemmelavet konfekt med nougat og peanuts

Konfekt-opskrift på nougatbidder med sprøde speltflager

Ca. 24 styk

Det skal du bruge til nougatbidder med sprøde speltflager:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • Brug 1 engangsform, ca. 15 x 18 cm
  • 30 g smør
  • 100 g grovvalsede speltgryn (alternativt havregryn)
  • 75 g lyst muscovadosukker
  • 2 spsk. sirup
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 500 g blød nougat
  • 50 g mørk chokolade af god kvalitet
  • 300 g mørk chokolade til overtræk
  • spiseligt metallic-sølvpulver til pynt (Find det fx her!)

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret på panden, og tilsæt speltgryn, sukker, sirup og hasselnøddeflager.
  2. Rist det hele ved medium-lav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og grynene er lysebrune. Massen skal være let sammenhængende, bundet sammen af det smeltede sukker.
  3. Rul granolaen ud til en tynd plade på et stykke bagepapir, smurt med lidt neutral olie. Den skal helst ikke være mere end et par millimeter tyk, og det gør ikke noget, at den går lidt i stykker.
  4. Del den i to lige store stykker, og lad dem køle af.
  5. Smelt nougat og mørk chokolade i vandbad over lav varme.
  6. Læg et stykke film i bunden og siderne af engangsformen, så vil det være nemmere at få konfekten op. Fordel en fjerdedel af nougatmassen i bunden af engangsformen, og placér den ene granolaplade ovenpå.
  7. Hæld derefter 2/4 dele af nougatmassen over, derefter den sidste granolaplade, efterfulgt af den sidste omgang nougatmasse.
  8. Lad den sætte sig, mens den er på køl, i mindst 3 timer eller natten over.
  9. Temperér den mørke chokolade. Tag konfekten ud af formen, og hæld den smeltede chokolade over.
  10. Lad den sætte sig et par minutter, og pensl derefter bunden.
  11. Når chokoladen har sat sig, skæres konfekten ud i mundrette firkanter med en skarp kniv. Pensl overfladen med spiseligt sølvmetal-pulver. Opbevar på køl.

Find flere gode opskrifter på konfekt i galleriet