Desserter og kager

Klejner med fløde og citronskal

Klejner smager uimiskendeligt af af jul, men man kan lave klejner hele året
af Bettina Pedersen / Foto: Jakob Valling 10.12.2008
Klejner

Disse klejner, lavet med fløde og citronskal, er små og delikate, og de passer lige til to mundfulde. Mon ikke, dine gæster hurtigt bliver enige om, at du netop har serveret julens bedste klejner for dem?

Prøv også de skønneste klejner med kardemomme og cognac.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Klejner med fløde og citronskal

Ca. 100 klejner

Det skal du bruge
50 g smeltet smør
1 dl piskefløde
3 æg
100 g sukker
ca. 500 g mel
½ tsk hjortetaksalt
reven skal fra 1 økologisk citron
1 tsk kardemomme
1 l rapsolie/vindruekerneolie

Er nostalgi temaet for din jul? Så må du ikke snyde dig selv for denne opskrift fra 1866 på Madam Mangors rustikke vaniljekranse

Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og lad det afkøle. Bland det let afkølede smør med fløde, æg og sukker.

Bland melet med hjortetaksalt, citronskal og kardemomme. Bland det meste af melet i smørblandingen og ælt dejen grundigt sammen. Tilsæt mere mel indtil dejen slipper hænderne.

Stil dejen i køleskabet i 1 time og rul den så ud på et meldækket bord. Skær små rombeformede klejner og skær en lille slids i midten af hver.

Varm olien op i en tykbundet gryde. Tjek at den er klar ved at stikke den nøgne ende af en tændstik ned i olien. Det syder omkring tændstikken, når olien er varm nok.

Kog dine klejner i olien til de er lysebrune på begge sider. De skal vendes undervejs.

Tag de færdige klejner op med en hulske og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.

Drys evt. dine klejner med lidt flormelis inden servering.