Desserter og kager

Klassisk banankage med chokolade

En klassisk banankage overtrukket med smeltet chokolade er en sikker vinder. Spis den, lige når den er kommet ud af ovnen.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 3.02.2016
Klasisk banankage med chokolade

If it ain't broke, don't fix it! Lige præcis sådan er det med den eviggode klassiker banankagen. Bananerne gør den saftig og lækker, og det mørke chokoladeovertræk fuldender smagsoplevelsen. Du kan servere banankage til det hele: brunch, eftermiddagskaffe og som det søde punktum for middagen. Og det bedste ved den klassiske banankage er, at den næsten er umulig at fejle med - opskriften er simpel, resultatet er svampet, og alle elsker den klassiske banankage. Vild med klassisk banankage? Prøv også: Hjemmelavet Bounty-kage

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Klassisk banankage med chokolade

6 personer
  • 150 g smør + lidt til formen
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 3-4 modne bananer
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
Overtræk:
  • 150 g mørk chokolade

Prøv også: Muffins med Daim-chokoladestykker

Sådan laver du klassisk banankage med chokolade:

  1. Smelt smørret i en gryde, og afkøl det let. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem hvide med en elmixer sammen med sukker og vaniljekorn. Bland det lune smeltede smør i.
  2. Mos bananerne med en gaffel, og rør dem grundigt sammen med æggemassen, så det hele bliver blandet godt sammen.
  3. Bland mel og bagepulver, og tilsæt det lidt ad gangen, til du har en ensartet masse.
  4. Fordel massen i en smurt form, og bag kagen i en 180° varm ovn, indtil kagen er flot gylden på toppen og fast i konsistensen.
  5. Tag kagen ud af ovnen, vend den ud på en rist, og lad den køle let af.

Overtræk:

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den i vandbad. Smør chokoladen på kagen i et ensartet lag.
  2. Lad kage køle helt af, så chokoladen bliver kold og sætter sig. Skær kagen ud i stykker, og servér.

Prøv også: Klassisk banankage med chokolade og jordbær

Tip! Den klassiske banakage skal have chokolade på toppen, men det betyder, at den kan være svær at transportere. Hvis den skal med på picnic eller deles med kollegerne, så kan du vælge at hakke chokoladen og komme den i dejen. Så ligner den selvfølgelig ikke en klassisk banankage med chokolade på toppen, men til gengæld bevarer den udseendet under køre- eller cykelturen. Hvis du alligevel synes, at den ser lidt nøgen ud, kan du medbringe lidt flormelis og drysse det over, når du er sikkert fremme. Smagen er stadig nogenlunde den gode banankage-smag, som du kender den.

Flere gode kager

Herunder har vi samlet nogle klassiske kager fra Frankrig, som du også skal prøve, hvis du er vild med at bage og gerne vil overraske nogen, du holder af.