Desserter og kager

Jordbær/rabarbersorbet med lavendel

Lavendelsmagen er uimodståelig i kombination med frugterne. Man kan sagtens bruge 100 pct. jordbær, men rabarberne giver isen en fin syrlighed.
af Kille Enna 4.06.2010
Ingredienser:

(1 liter)
250 g rabarber
½ l vand
200-225 g lyst rørsukker
ca. 2 tsk tørrede el. friske
lavendelblomster u. stilk *
250 g jordbær

Skær rabarberstilkene i tynde skiver og kog dem op i en lille gryde med vand, rørsukker og lavendelblomster. Kog indtil sukkeret er opløst. Det tager højst 5 min. Tag gryden af varmen og afkøl helt. Hæld rabarbermassen i en blender og tilsæt jordbær. Blend meget grundigt. Det sidste er vigtigt, da isen ikke sigtes. Ideelt fryses isen i en ismaskine.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

* Du kan købe tørrede lavendelblomster i helsekostbutikker og i Matas, og så kan de fås friske hos grønthandleren eller i havecentret. Spørg efter arten Lavendula angustifolia.

Andre opskrifter på is:

Kakaosorbet med hyldeblomst

Jordbær/solbærsorbet med spearmint

Hindbær/citronis med rosmarin

Olivenolieis
Kokosis med eksotiske frugter
Mangoparfait