Desserter og kager

Ispinde med citron og pistacie

Lav friske ispinde med smag af citron og pistacie, som du kan servere for dine venner og familie.
af Mari Harjula / Foto: Kirsi-Marja Savola 30.05.2018
pistacie-citron-pinde

I denne opskrift på friske ispinde med citron og pistacie er der tilsat lemoncurd, som traditionelt er tilbehør til scones. Du kan dog sagtens bruge cremen i både kager og is som her.

Lemoncurden er lavet på både æg og smør og har derfor en fed konsistens til forskel fra marmelader, som gør den særligt god til ispinde som disse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan også vælge at lave din lemoncurd med andre frugtsafter som for eksempel passionsfrugt.

SE OGSÅ: De lækreste ispinde med jordbær og rabarber!

Opskrift på ispinde med citron og pistacie

Antal: 6-8 stk.

Det skal du bruge for at lave ispinde med citron og pistacie

  • 1½ dl sukker
  • 3 æggeblommer
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 300 g cremefraiche
  • ¾ dl pistacienødder

Lemoncurd

  • skal og saft af 1½ usprøjtet citron
  • 2 dl flormelis
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 50 g smør
  • 2 spsk. citronlikør

Desuden

  • 6-8 isforme

SE OGSÅ: De flotteste mojito-ispinde med mynte og hindbær!

Sådan laver du ispinde med citron og pistacie

  1. Pisk æggeblommer og sukker til let skum.
  2. Pisk fløden stiv, og tilsæt kornene fra vaniljestangen og cremefraiche.
  3. Vend det i skummet.
  4. Hak pistacienødder, og hæld dem i blandingen.
  5. Opvarm citronlikøren og citronsaften.

Lemoncurd

  1. Riv skallen af citronerne, og pres saften.
  2. Hæld flormelis, citronsaft, citronskal og æg i en gryde.
  3. Opvarm blandingen under konstant omrøring, indtil den koger.
  4. Kog lemoncurden over svag varme, indtil den tykner.
  5. Tag gryden fra varmen, og tilsæt smør.
  6. Rør rundt, indtil smørret er smeltet, og massen er glat.
  7. Køl ned, og opbevar den i køleskabet.
  8. Fordel isen og likørblandingen i formene, og læg dem i fryseren.
  9. Sæt pinde i, når isen er kølet lidt ned, men endnu ikke helt frosset.
  10. Frys indtil næste dag.
  11. Tag forsigtigt isen ud af formene.

TIP! Skyl formene kortvarigt under 
den varme hane, så er det nemmere 
at tage isen ud.