Desserter
Desserter og kager
Hyldeblomstsorbet med syltet melon og mynte
Hyldeblomster og dansk sommer hænger uløseligt sammen - især hvis det første forvandles til en læskende is. Få opskrift på den sommerlige hyldeblomstsorbet her!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
1.07.2019
Hyldeblomster og dansk sommer hænger uløseligt sammen – især hvis det første forvandles til en læskende is.
Hyldens slægt omfatter i alt 20 arter, der er fordelt over hele jorden. I Danmark vokser tre af arterne, nemlig sommerhyld, druehyld og almindelig hyld. SE OGSÅ: Hvid chokolademousse med macadamia-krokantØnsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på hyldeblomstsorbet med hyldeblomstsyltet melon, mynte og sprød boghvede
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave hyldeblomstsorbet med hyldeblomstsyltet melon, mynte og sprød boghvede
- 7 dl vand
- 300 g rørsukker
- 2 spsk. glukosesirup
- 1 citron
- 15 hyldeblomstskærme
- 1 håndfuld frisk mynte
- Hyldeblomstsyltet melon:
- ½ citron
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 galiamelon
- 1 hyldeblomstskærm
- Sprød boghvede:
- 50 g boghvede
- ½ dl vand
- Salt
- ismaskine
- vakuummaskine og vakuumpose
SE OGSÅ: Pind-is med hyldeblomst
Sådan laver du hyldeblomstsorbet med hyldeblomstsyltet melon, mynte og sprød boghvede
- Bring vandet, sukkeret og glukosen i kog.
- Riv skallen af citronen, og pres saften.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt hyldeblomstskærmene, citronsaften og citronskallen.
- Lad det trække et par timer.
- Sigt sorbetmassen, og kør den til en blød og cremet sorbet på en ismaskine.
- Hæld sorbeten i en bøtte, og sæt den i fryseren.
- Servér sorbeten med hyldeblomstsyltet melon, og drys lidt sprød boghvede og frisk mynte over.
- Pres saften fra citronen, og rør den sammen med honningen.
- Halvér melonen, og skrab kernerne ud.
- Skær skrællen af, og skær melonen ud i helt tynde skiver.
- Hæld melonen i en vakuumpose med citron-honning-lagen og de friske hyldeblomster.
- Luk posen, og sug det meste af luften ud med en vakuummaskine.
- Lad melonen marinere i 12 timer.
- Rist boghveden let på en tør pande i 5-6 minutter.
- Hæld vandet og en lille smule salt på, og lad det koge ind i boghveden, indtil panden er helt tør.
- Rist boghveden gylden og sprød.
- Lad den køle af, inden du serverer den med sorbetisen.