Hjemmelavet is - gelato

Ca. 1,2 liter is

Gelato - grundopskrift

Hjemmelavet is - det skal du bruge
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
3½ dl mælk
3½ dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
 

Mangler du et flot stel til at servere din dessert i, så se vores store udvalg i ISABELLAS-shoppen her.

Hjemmelavet is - sådan laver du den
Flæk vaniljestangen. Skyl citronen, og skær et stykke af skallen af på størrelse med en femkrone. Undgå at få for meget af det bitre hvide med. Hæld mælk og fløde i en gryde, tilsæt vaniljestang og citronstykket, og varm op til kogepunktet. Der skal være små bobler i kanten. Stil gryden til side. Pisk æggeblommer og sukker, til det bliver en hvid og cremet æggesnaps. Fjern citronskal og vaniljestang fra mælkeblandingen. Hæld 1⁄3 af mælkeblandingen i æggesnapsen, mens du pisker. Sæt gryden tilbage på blusset over svag varme. Hæld æggesnapsen tilbage i gryden. Lad cremen tykne under omrøring i ca. 10 minutter. Den må ikke koge! Cremen er tyknet, når den trækker spor på bagsiden af en grydeske. Afkøl cremen, før den fryses til hjemmelavet is i en ismaskine.

Hjemmelavet is - få is opskrifter på favoritvarianter i galleriet nedenfor.