Desserter
Desserter
Hjemmelavet blåbæris
Is er en uundværlig del af den danske sommer. Prøv denne skønne opskrift med en anden uundværlig del af den danske sommer - nemlig sæsonens blåbær.
opskrift og
25.06.2020
foto: Inge Skovdal SKOVDALNORDIC.COM
0 personer
Blåbæris
- 5 dl blåbær
- 1 dl sukker
- 1 spsk. citronsaft
- ½ l piskefløde
- 2½ dl sødmælk
- ½ tsk. salt
- 3 æggeblommer
Tilbehør
- Vafler
- Friske blåbær
Sådan gør du
- Bring blåbær, ½ dl sukker og citronsaft i kog. Når blåbærmassen er blød, tager du den af blusset.
- Blend massen efter nogle minutter, og stil den i køleskabet.
- Bland halvdelen af piskefløden med sødmælken, og varm blandingen op, så den er lun – ikke varm.
- Rør resten af fløden med resten af sukkeret samt salt, indtil sukkeret er opløst.
- Hæld halvdelen af den lune fløde-mælkeblanding over æggeblommerne, mens du pisker.
- Hæld herefter massen tilbage i gryden til den anden halvdel af blandingen.
- Tilsæt blåbærpuréen.
- Lad det simre, indtil det tykner, og tag gryden af blusset.
- Hæld massen i resten af den kolde fløde-sukkermasse, så den hurtigt køler ned, mens du rører – sæt evt. skålen i et isbad.
- Når massen er afkølet, kører du den på en ismaskine eller kommer den i en plastikbeholder i fryseren, hvorefter du skal røre i den hver ½ time, indtil isen har sat sig.
- Servér blåbærisen i vafler med friske blåbær til.