Desserter og kager

Gâteau Marcel

Denne opskrift er en fransk klassiker. Der er snarere tale om en bagt chokolademousse end om en egentlig kage, for Gâteau Marcel bages uden mel og giver en uimodståelig blød oplevelse.
af Henrik Kerrn-Jespersen, Foto: Jacob Termansen 16.02.2009

Gâteau Marcel er et rigtigt chokoladedrøn og passer perfekt til påskemiddagen

8 personer

Ingredienser til Gâteau Marcel

175 g mørk chokolade
70 pct.
175 g smør
175 g sukker
3½ bæger pasteuriserede æggeblommer
3 bægre pasteuriserede æggehvider
125 g god appelsinmarmelade el. syltede appelsiner kakao til drys (ca. 60 g)
Evt. mørk chokolade el. anden pynt
1 stor springform
Blødgjort smør til formen og lidt sukker til formen

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også denne lækre chokoladekage med pærer

Sådan laver du Gâteau Marcel

Hak chokoladen og hæld den i en skål af stål eller glas, beregnet til vandbad. Smelt chokolade og smør over vandbad, men sørg for, at det ikke bliver for varmt, det skal kun have håndtemperatur. Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftigt sammen. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs. Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en homogen masse.

Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt. Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min. Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet. Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet.

Fordel appelsinmarmeladen oven på den afkølede bund i et pænt, jævnt lag, men undgå at brede det helt ud til kanten. Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden med marmeladen og glat det ud, så overfl aden bliver pæn og jævn. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over. Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv. Sigt kakao over kagen og dekorer evt. din Gâteau Marcel med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner.