Desserter og kager

Fløjlsyoghurt med appelsinsirup

Denne fløjsyoghurt af mascarpone og yoghurt kan serveres som dessert eller luksusmorgenmad, når der virkelig skal kræses. Find opskriften her!
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann 19.03.2015
Fløjlsyoghurt med appelsinsirup

Bland almindelig yoghurt naturel og græsk yoghurt med mascarpone, fløde og sukker, så får du en sød, cremet og fed yoghurt, som du kan servere som dessert eller luksusmorgenmad. Match den med friske appelsinskiver og appelsinsirup, så spiller den søde sag på både de søde og syrlige tangenter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration: Morgenmad - 10 sikre vindere

Fløjlsyoghurt med appelsinsirup

(4 personer)

Det skal du bruge til fløjlsyoghurt:

Yoghurt:

  • 120 g yoghurt
  • 125 g mascarpone
  • 165 g sukker
  • 125 g dobbeltfløde
  • 420 g græsk yoghurt

Appelsinsirup:

  • 6 appelsiner
  • 110 g sukker
  • 1 god vaniljestang

FÅ MEGET MERE INSPIRATION TIL MADEN OG HJEMMET MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du fløjlsyoghurt med appelsinsirup:

  1. Kør yoghurt, mascarpone og sukker i en foodprocessor, indtil alt sukkeret er opløst. Tilsæt dobbeltfløde og græsk yoghurt, og blend igen.
  2. Kom nu yoghurtblandingen i et stykke gazestof på 25 x 25 cm, som du lukker forsigtigt sammen for oven med en snor. Lad det dryppe fra en si ned i en skål. Du kan købe gaze i stofforetninger, eller brug evt. et rent viskestykke i stedet for. Stil yoghurtblandingen på køl i ca. 6 timer, eller natten over.
  3. Appelsinsirup: Pres saften ud af 3 af appelsinerne, og hæld saften i en lille gryde sammen med sukker, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang.
  4. Kog det op, og skru så ned til mellem varme, og lad siruppen småkoge i 6-8 minutter.
  5. Hæld siruppen på en lille flaske med låg, og på køl, til den er helt kold. Skæl de 3 sidste appelsiner, og skær dem i tynde skiver.
  6. Servér yoghurten med de friske appelsinskiver og appelsinsirup. Servér evt. yoghurten i det fine gazestof.

Prøv også: Appelsintærte med marengslåg

Tip! Supplér appelsinskiverne med blodappelsiner og grape for et ekstra fint resultat.

Find flere opskrifter med frisk yoghurt i galleriet nedenfor: