Desserter og kager
Desserter og kager
Fastelavnsboller med chokoladeskum
Server en fastelavnsbolle, der sender dig i chokoladehimlen! Denne opskrift på fastelavnsboller er med remonce og chokoladeskum!
af Line Sølvhøj Johansson / Opskrift af ODENSE Marcipan
10.02.2015
Har du fundet din favorit af fastelavnsboller på kagehylden? Hvis ikke, så er her et bud på en fastelavnsbolle, der kan lidt ud over det sædvandlige. Kombinationen af chokoladeskum og remonce gør denne fastelavnsbolle til en særlig favorit.
Prøv også disse fastelavnsboller:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på fastelavnsboller med chokoladeskum
Antal: 12 stk.
Det skal du bruge for at lave fastelavnsboller med chokoladeskum
- 25 g gær
- 1 dl lun mælk
- 1 æg
- Ca. 300 g hvedemel
- 150 g smør
- 1 knsp. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
Marcipanremonce:
- 75 g smør
- 75 g sukker
- 75 g marcipan
- 1 sammenpisket æg til pensling
Chokoladeskum:
- 2,5 dl piskefløde
- 150 gram mørk chokolade 55%
Pynt:
- Smeltet mørk Chokolade 55% eller flormelis
Sådan laver du fastelavnsboller med chokoladeskum:
- Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i en skål med 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og vaniljesukker. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile i 15 minutter.
- Rør smør, sukker og marcipan sammen til en remonce.
- Chokoladeskum: Varm 1 dl fløde op til kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt den finthakkede chokolade heri. Tilsæt resten af fløden, rør det sammen og afkøl det i køleskabet.
- Rul dejen ud til ca. 30 x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Fordel remoncen midt på kvadraterne, fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
- Chokoladeskum: Pisk den kolde chokoladefløde til skum. Flæk bollerne og fyld dem med chokoladeskum.
- Pynt med flormelis eller smeltet chokolade og servér.