Desserter og kager

Cremet chokoladetærte

Kombiner den lyse og mørke chokolade og server en cremet chokoladetærte. Lav din chokoladetærte dagen før, så chokoladecremen har tid til at sætte sig.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth 12.09.2014

Chokoladetærte er en klassiker, som kan laves på et utal af måder, så din hang og kærlighed til chokolade forkæles på allerbedste vis. Denne chokoladetærte kombinerer den lyse og mørke chokolade, og smager fantastisk. Lav din chokoladetærte om morgenen eller dagen før, så chokoladecremen kan sætte sig og forsøde din chokoladetærte på bedste vis.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vild med chokoladetærte? Prøv denne opskrift på en chokolade-karamel-salttærte!

Sådan laver du chokoladetærte:

Tid: 20 minutter
Hviletid, dej: Mindst 1 time
Hviletid, chokoladecreme: Mindst 5 timer (eller gerne natten over)
Bagetid: 15 minutter
Antal: 8-10 tærtestykker

Bund til chokoladetærte:
100 g koldt smør
100 g rørsukker
3 spsk kakaopulver
1 knivspids salt
200 g hvedemel
2 æggeblommer
2 spsk kold, stærk kaffe
En tærteform med løs bund, Ø 24 cm, eller en firkantet form, 20 x 20 cm
Lidt smør til formen
Tørrede bønner til at holde dejen på plads

Chokoladecreme:
200 g lys chokolade
2½ dl piskefløde

Pynt:
Ca. 50 g mørk chokolade

Læs også: Manden bag verdens bedste chokolade

Chokoladetærte - fremgangsmåde:

Bund til chokoladetærte: Pisk smør, sukker, kakaopulver og salt sammen, enten med en elpisker eller i en foodprocessor. Tilsæt mel og æggeblommer, til dejen minder om brødkrummer. Saml dejen med kaffe til en glat kugle. Lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.

Chokoladecreme: Hak lys chokolade helt fint, og læg den i en skål. Bring fløden i kog i en kasserolle, og hæld den over chokoladen, mens du rører godt. Afkøl helt i køleskab, gerne natten over og mindst 5 timer.

Tærtebund, fortsat: Tænd ovnen på 180º. Rul den kolde tærtedej ud, og læg den i en smurt form, så den dækker formens bund og indvendige sider. Fjern overflødig dej fra formens kant. Dæk dejen med alufolie, og hæld tørrede bønner i formen, så dejen ikke glider ned, når den bages i ovnen. Bag tærtebunden i ovnen i ca. 15 minutter. Fjern bønner og alufolie. Bag bunden videre i ca. 5 minutter, til den er sprød. Lad bunden afkøle i formen.

Chokoladecreme, fortsat: Pisk cremen, til den er tyk, og fordel den i den bagte, afkølede tærtebund. Stil tærten på køl, til den skal serveres, og høvl mørk chokolade over som pynt.

Prøv også opskriften: Den klassiske kiksekage