Desserter og kager

Chokoladefudge – et sikkert chokoladehit

Chokoladefudge er en af emmerys’ mest populære kager. Prøv kræfter med den skønne chokoladedrøm i dit eget køkken og server en chokoladefudge ud over det sædvanlige.
af Line Sølvhøj Johansson. Opskrift af Nicolai Halken Skytte / Foto: Skovdal & Skovda, Stine Christiansen 6.01.2015

Chokoladekage møder myslibar! I emmerys’ opskrift på chokoladefudge udleves chokoladedrømmen til fulde, og den lækre bund danner rammen for det søde smagshit. Lav emmerys’ version af chokoladefudge derhjemme.

Tip! Sørg for, at mængderne passer præcis – derfor skal æggehviderne vejes. Lav din egen hasselnøddemel ved at blende hele hasselnødder så fint, du kan.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også emmerys' opskrift på citronmåne!

Det skal du bruge til din chokoladefudge:

(20 stykker)

Bund
185 g blødt saltet smør
285 g rørsukker
185 g hasselnøddemel
60 g æggehvider
75 g hvedemel
smør til formen

Fudgemasse
2½ dl fløde
250 g god mørk chokolade, 70 %

Få idéer til, hvad du kan bruge hvid chokolade til her!

Bund til chokoladefudge:

Rør smør og rørsukker sammen. Tilsæt hasselnøddemel, kom æggehviderne i, og tilsæt til sidst hvedemelet. Sæt dejen i køleskabet i et par timer, til den er kold og nem at arbejde med.

Tryk dejen ud i en lille bradepande med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader i 25-30 minutter, til den er let gylden. Lad bunden køle helt af.

Leder du efter en ny favorit? Prøv opskriften på hjemmelavet nutella!

Fudgemasse:

Kog fløden op, tilsæt chokoladen, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fudgemassen ud over den afkølede kagebund, og sæt kagen til afkøling i køleskabet, til fudgemassen er helt kold. Skær forsigtigt kagen ud i ca. 20 stykker, og server den iskold.

Vild med chokoladefudge? Find flere lækre chokolade-opskrifter her: