Desserter og kager

Brownie med popcorn

Er du klar på en smagsoplevelse, der rækker længere end den klassiske brownie? Den her brownie med popcorn er en sikker vinder!
af Mari Harjula / Foto: Kirsi-Marja Savola 24.11.2017
Brownie med popcorn

Brownie med popcorn? Ja du læste rigtigt.

Vi kender alle brownien. Det lille chokoladevidunder, hvis sprøde overfalde og bløde snaskede midte får smilet frem og munden til at løbe ekstra meget i vand.

Forestil dig så et knasende låg bestående af skumfiduser, chokolade, popcorn og saltede nødder. Dét er nemlig hvad denne brownie består af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kagesulten? Så prøv denne svampede brownie!

Brownie fra USA

Amerikanerne har altid været fremme på madfronten og brownien er ingen undtagelse. Brownien stammer nemlig oprindeligt fra USA og den her udgave får uden tvivl sendt dine tanker og smagsløg direkte til USA.

De amerikanske skumfiduser, marshmallows, som låget blandt andet består af, er hotte i maden lige nu, og formentlig kommer der en bølge af gourmetfiduser, ligesom vi har set med andet slik.

Nødderne og de salte popcorn tilføjer et lækkert crunch til brownien, og hvis man kender den amerkanske udgave af rocky road, minder låget om disse i en lettere udgave.

Mums... Her er 10 lækre chokoladekager!

Opskrift på brownie med popcorn

Antal: Ca. 12 stk.

Det skal du bruge for at lave brownie med popcorn

Browniedej:

  • 175 g smør

  • 150 g mørk chokolade

  • 2 æg

  • 2¾ dl sukker

  • ¼ tsk. salt

  • ¾ tsk. kanel

  • 1 knivspids cayennepeber

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 3 dl hvedemel

Popcornlåg:

150 g små skumfiduser

1 tsk. kakaopulver

30 g smør

70 g popcorn

150 g nødder

1 nip havsalt

Desuden: 75 g mørk chokolade

Sådan laver du brownie med popcorn

Browniedej:

1. Smelt smørret, og bræk chokolade i gryden. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.

2. Tilsæt æggene et ad gangen sammen med sukkeret.

3. Bland de tørre ingredienser, og hæld dem i chokoladeblandingen.

4. Læg bagepapir i en form (ca. 20 x 30 cm), så det når op over kanterne.

5. Hæld dejen i formen, og bag den ved 200° i ca. 25 minutter.

Popcornlåg:

1. Hæld skumfiduser, kakaopulver og smør i en gryde.

2. Varm og bland hele tiden, indtil skumfiduserne er smeltet.

3. Flyt gryden væk fra varmen, og tilsæt popcorn, hakkede nødder og salt til skumfidusblandingen med det samme.

4. Bland godt, og spred blandingen over brownierne.

5. Smelt chokoladen over vandbad, og stænk den på popcornlåget.

TIP! Hvis du har en rest 
saltede peanuts i skuffen, kan du tilføje dem i 
stedet for nødderne.

Du kan også prøve disse nemme kager...