Desserter og kager

Blåbærtærte med yoghurt

Blåbærtærte er en sikker vinder du dessertbordet. Få opskriften på blåbærtærte med yoghurt her.
af Mikkel Karstad og Julie Polar de Greeve / Foto: Anders Schønnemann 23.07.2019
blåbærtærte

Bær og tærter er en skøn kombination, som altid hitter på dessertbordet. Uanset om det er jordbærtærte eller en blåbærtærte.

Der findes både klassiske blåbær, som lever i den nordiske natur og er blå indeni med kraftig smag, de amerikanske med et hvidt indre og mosebøllebær, som du kun kan samle og ikke købe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Uanset hvilke du bruger, skal den her tærte nok blive et hit. Den her version er med yoghurt og mascarpone.

Opskrift på blåbærtærte med yoghurt og mascarpone

Det skal du bruge for at lave blåbærtærte med yoghurt og mascarpone
  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 90 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • skal fra ½ citron
  • 2 æg
  • 1 nip salt
  • 1 pose tørrede bønner
  • 100 g friske blåbær
  • 20 g sukker
  • skal fra 1 usprøjtet citron
  • saft fra ½ citron
  • 1 vaniljestang
  • 500 g mascarpone
  • 125 g græsk yoghurt
  • 2 spsk. rom
  • 2 dl piskefløde
  • 40 g sukker
  • Ved servering:
  • 200 g blåbær

SE OGSÅ: Blåbærkage med citronglasur

Sådan laver du blåbærtærte med yoghurt og mascarpone

  1. Sigt melet i en skål.
  2. Blødgør smørret, og smuldr det sammen med melet, indtil der ikke er flere smørklumper.
  3. Tilsæt sukker, vaniljekorn og citronskal.
  4. Tilsæt æg og salt, og rør det hele sammen.
  5. Ælt dejen videre med hænderne, indtil den begynder at samle sig, men stadig er smuldrende.
  6. Sæt dejen på køl i plastikfolie 1 time.
  7. Rul dejen ud i en cirkel, og læg den i et smurt tærtefad.
  8. Tryk dejen op ad kanterne, og prik bunden med en gaffel.
  9. Læg et stykke bagepapir over, og hæld tørrede bønnere på.
  10. Anbring fadet i køleskabet i 15 minutter.
  11. Bag tærtebunden i 15-20 minutter ved 175°.
  12. Fjern papiret med bønner, og bag i 10 minutter.
  13. Lad tærtebunden afkøle på en ris

Blåbærmix:

  1. Skyl og si blåbærrene.
  2. Hæld sukker, friskrevet citronskal og citronsaft i en skål, og tilsæt de afdryppede blåbær.
  3. Bland forsigtigt.

Fyld:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Pisk mascarpone, græsk yoghurt, vaniljekorn og rom sammen til blød og skinnende tekstur.
  3. Pisk fløde og sukker sammen i en anden skål, indtil toppen er blød.
  4. Tilsæt lidt af flødeskummet til yoghurtblandingen, og rør forsigtigt.
  5. Vend resten af flødeskummet i.
  6. Fordel 2⁄3 af mascarponecremen i den afkølede tærtebund.
  7. Tilsæt blåbærmixet til den resterende 1⁄3 af cremen, og bland godt.
  8. Smør blåbærcremen ud på tærten, og sæt den i køleskabet.
  9. Pynt med friske blåbær før servering.

SE OGSÅ: Chokoladetærte med sommerbær