Desserter og kager

Bag din chokoladekage i køleskabet

Ikke alle kager skal bages! Her får du en lækker chokoladekage, som ikke skal have nogen som helst varmegrader - blot en tur i køleskabet.
af Af Mai Knauer / Foto: Line Falck 27.06.2016
Chokoladekage

Nogen mener, at chokoladekager er for tunge i sommervarmen. Vi er helt uenige - for denne chokoladekage er dejlig kold på en varm dag, fordi den ikke er bagt i ovnen, men er blevet fast i køleskabet.

Prøv også: Rabarber cupcakes

Chokoladekage i køleskab

12 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ingredienser til chokoladekagen:

Kiksebund:

  • 260 g Bastogne-kiks
  • 75 g smør
  • 2 spsk. flydende honning
  • en springform, Ø 24 cm

Chokolademousse:

  • 500 g mørk chokolade
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 1⁄3 dl stærk, friskbrygget kaffe
  • ½ l piskefløde

Pynt:

  • kakaopulver
  • evt. friske jordbær
  • evt. usprøjtede spiselige blomster

Prøv også: Cheesecake med hindbær

Sådan laver du chokoladekagen:

  1. Kiksebund: Hak kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smør og honning i en gryde ved svag varme, og rør det sammen med kiksene.
  2. Pres massen sammen i bunden af en springform beklædt med bagepapir.
  3. Chokolademousse: Smelt chokoladen over vandbad sammen med appelsinsaft og kaffe, og rør, til massen er jævn. Lad den afkøle i 5 minutter.
  4. Pisk fløden til skum. Rør 1⁄3 af flødeskummet i chokoladen for at gøre den lind. Vend omhyggeligt resten af flødeskummet i chokoladen med let hånd, til de hvide striber forsvinder.
  5. Fordel chokolademassen oven på kiksebunden, og stil kagen i køleskabet i 1 døgn.
  6. Servering: Frigør kagen fra siderne med en lang, skarp kniv dyppet i vand. Sigt kakaopulver på toppen, og pynt evt. med jordbær og blomster. Servér kagen kold.