Desserter og kager

Appelsinparfait med nougat

Appelsinparfait og nougat er som vanilje og fløde; de er bare gode sammen. I denne dessert får appelsinens syrlige smagsnoter modspil fra den søde likør, og saltet fremmer appelsinens fantastiske smag.
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth 17.04.2015
Appelsinparfait med nougat

Appelsiner på glas, i kager og desserter kan få smilet til at brede sig på de flestes læber, og denne dessert er ingen undtagelse. Der er ikke en finger at sætte på de gode smagsindtryk i denne appelsinparfait med nougat, og der skabes sød musik og ren dessertglæde, når den cremede is lander på tungen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Vanilje-parfait - den bedste og nemmeste opskrift

Appelsinparfait med nougat

Antal: 8-10 personer.

  • 3 økologiske appelsiner
  • 5 dl piskefløde
  • 5 æggeblommer
  • ½ vaniljestang
  • 75 g sukker
  • et nip salt
  • 50 g blød nougat

  • 1 spsk appelsinlikør, fx Cointreau

FÅ FLERE OPSKRIFTER TIL DEN SØDE TAND MED MAD & BOLIG!

Prøv også: Appelsintærte med marengs

Sådan laver du appelsinparfait med nougat:

  1. Pres saften ud af appelsinerne, og hæld den i en lille gryde. Kog ind til halv mængde, og køl den af.
  2. Pisk fløde, æggeblommer, vaniljekorn og salt med en elpisker til en æggesnaps.
  3. Riv skallen af den sidste appelsin ned i den afkølede appelsinsaft.
  4. Skær appelsinkødet og nougaten i små terninger.

  5. Rør saft, appelsinkød, appelsinlikør og nougat ned i parfaitmassen. Hæld parfaiten i en sandkageform.

  6. Kom film rundt om formen, og stil den i fryseren i min. 2-3 timer. Husk at tage isen ud ca. 30 min. før den skal serveres.

Inspiration: 6 desserter med yoghurt

Tip: Isen kan holde sig et par uger i fryseren, så du kan snildt nyde en skefuld eller to, når den søde sult melder sig.