Brød

Verdens saftigste grydebrød

Hemmeligheden bag verdens saftigste brød er, at det er tilberedt i en gryde i ovnen. Du kan også lave det lækre grydebrød.
af Af Camilla Zarah Lawes, Susanne Palmqvist og Cecilia Sejer / Foto: Columbus Leth og Anders Schønnemann 23.06.2016
Grydebrød

Find den tunge stentøjsgryde frem fra skabet, og fremtryl det lækreste brød med få ingredienser. Når du bager dit brød i en gryde med låg, fordamper fugten ikke, men bevarer brødet lækkert og saftigt. Grydebrød er blevet enormt populære de seneste år, fordi det giver et brød, der minder om ægte italiensk brød - men uden de helt store krumspring. Hvis du ikke allerede har en lækker stentøjsgryde, så er det altså nu, du skal til at investere i en.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vild med grydebrød? Se flere opskrifter på brød lige her!

Verdens saftigste grydebrød

1 stk.

Ingredienser til verdens saftigste grydebrød:

  • 15 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. rørsukker
  • 100 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
  • 1 gulerod
  • 1 dl solsikkekerner
  • (Stentøjsgryde - fx den her!)

Prøv også: Lækker opskrift på iskaffe

Sådan laver du verdens saftigste grydebrød:

  1. Rør gær og vand sammen. Tilsæt salt, sukker og de to slags mel, og rør rundt med en grydeske.
  2. Skræl og riv guleroden, og bland den i dejen. Dejen skal være meget lind og våd.
  3. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i mindst 12 timer, gerne natten over.
  4. Sæt den tomme stentøjsgryde i ovnen. Tænd ovnen på 250°, og lad ovn og gryde blive brandvarme. Tag gryden ud af ovnen, og drys solsikkekerner i bunden af den.
  5. Hæld den bløde dej ned i gryden oven på kernerne. Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på. Fjern derefter låget, og bag brødet i yderligere 20 minutter uden låg.
  6. Vend forsigtigt brødet ud af gryden, og Lad det hvile på en rist i mindst 30 minutter, før det skæres i skiver. Servér med koldt smør som tilbehør.