Brød

Focaccia med rødløg og gedeost

Servér den skønneste focaccia med rødløg og gedeost, der tager dine smagsløg med på en italiensk sanseoplevelse.
af redaktionen 18.08.2015
Focaccia med rødløg og gedeost

Et godt brød kan redde alt. Det kan både fungere som forret, når du har gæster, som hovedret på en travl hverdag og som base for en skøn sandwich. Vi har tryllet dette helt specielle brød frem, som har de gode og velkendt kvaliteter fra focacciabrødet, og et dejligt fyld, der består af cremet gedeost og smagfulde rødløg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ta' din focaccia med på picnic. Se andre gode picnic-opskrifter her!

Focaccia med rødløg og gedeost

Antal: 1 brødBrød:
  • 25 g gær
  • 7 dl lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 dl olivenolie
  • ca. 700 g hvedemel
Fyld:
  • 2 rødløg
  • lidt olie til stegning
  • 1 tsk. sukker
  • salt
  • 200 g blød gedeost
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • olivenolie
  • flagesalt
  • en springform, 25 cm i diameter

Du SKAL også prøve: Verdens bedste brød!

Sådan laver du focaccia med rødløg og gedeost

  1. Rør gæren ud i vandet i en skål.
  2. Tilsæt salt, sukker og olivenolie og derefter melet lidt ad gangen. Rør, til dejen har konsistens som klistret havregrød.
  3. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  4. Smør en springform med lidt olivenolie, og læg et stykke bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen, og lad den efterhæve tildækket i yderligere 30 minutter.
  5. Fyld: Pil rødløgene, og skær dem i skiver. Steg dem i olie på en pande, til de er let bløde. Krydr dem med sukker og salt, og lad dem køle lidt af.
  6. Tryk en finger ned i dejen flere steder, så overfladen bliver ujævn. Fordel løg, stykker af gedeost og rosmarin oven på dejen. Dryp med lidt olivenolie, og drys med flagesalt.
  7. Bag brødet i ovnen ved 180° i ca. 50 minutter.
  8. Lad det køle lidt af, tag det ud af formen, sæt det på en rist, og bag det i ovnen i yderligere 10 minutter, så skorpen bliver sprød. Afkøl på en bagerist.