Brød

Bruschetta med ramsløg og focaccia

Tag et stykke af Italien med hjem til aftensmaden. Den klassiske bruschetta har her fået et pift af ramsløg puré og er lavet på focacciabrød.
af Ingrid Schilde. Foto:Marte Aubert. 17.08.2018

Bruschetta er en ret fra det centrale Italien, den bruges ofte som en appetizer eller til en forret.

I denne opskrift er bruschettaen peppet op med en lækker ramsløgpuré og serveres på focacciabrød.

SE OGSÅ: Nem forret: Carpacccio med rucola og oliven

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på bruschetta med ramsløg og focaccia

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til bruschetta med ramsløg og focaccia

  • 4 skiver godt lyst brød
  • 2 tsk. god olivenolie
  • 15 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Salt og friskkværnet peber

RAMSLØGPURÉ:

  • 150 g ramsløg
  • 2 dl olivenolie
  • Flagesalt

Sådan laver du bruschetta med ramsløg og focaccia

  1. Grill brødskiverne.
  2. Dryp med olie.
  3. Skær tomater, hvidløg, rødløg og persille i stykker, og bland dem sammen. Smag til med salt og peber.
  4. Smør brødskiverne med ramsløgpuré, og læg tomatblandingen på.

Ramsløgpuré:

  1. Blend ramsløgene, og tilsæt olien i en tynd stråle.
  2. Smag til med salt.
  3. Hæld puréen på steriliserede glas, og sæt dem på køl.

SE OGSÅ: Forret med tuntatar og lime