Brød

Bag dine egne pitabrød

Hjemmebagte pitabrød er en nem måde at gøre hverdagsmad lækkert, og så kan de fryses ned og nydes, når du har travlt.
af Af Camilla Zarah Lawes / Foto: Anders Schønnemann 23.06.2016
Opskrift på hjemmebagte pitabrød

Imponér venner og familie med hjemmebagte pitabrød, som du enten kan nyde friske fra ovnen eller fryse ned og tø op, når du står og mangler et hurtigt og lækkert måltid i hverdagen. Det er bare sådan en luksusfølelse med nybagte pitabrød i stedet for de færdigkøbte fra butikken. De hjemmebagte pitabrød smager nemlig meget bedre, men kræver stadig kun en meget lille indsats.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bag dine egne pitabrød

8 stk.

Tip! Brug de hjemmebagte pitabrød til hurtige minipizzaer. Opskrift her!

Ingredienser til pitabrød:

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • ½ tsk. rørsukker
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk. Salt
  • 400-450 g hvedemel

Prøv også: Ovnbagt makrel med grøntsagsfyld

Sådan laver du pitabrød:

  1. Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en stor skål.
  2. Tilsæt sukker, grahamsmel, salt og det meste af hvedemelet.
  3. Ælt dejen grundigt igennem, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. mere mel, hvis det er nødvendigt.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  5. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del den i 8 lige store stykker, og tril hvert dejstykke til en rund bolle. Rul bollerne ud med en kagerulle til små pandekager med en tykkelse på ca. 1½ cm.
  6. Tænd ovnen på 220°.
  7. Sæt pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 15 minutter.
  8. Bag pitabrødene på næstnederste rille i ovnen i 8-10 minutter, til de er hævet op og blevet let gyldne. Den høje ovnvarme gør, at brødene bliver hule, så de kan åbnes og fyldes med det valgte fyld. Perfekte til pulled pork eller som burgerbolle.