Menuer

Blodappelsin-granité

Prøv denne friske blodappelsin-granité, som er en perfekt ganefrisker mellem gourmetmiddagens mange retter!
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann 20.12.2016
Blodappelsin-granité

Serverer du den helt store middagsmenu med flere retter, kan det være en rar følelse at få renset ganen mellem de mange retter. Det gør, at du er helt klar til den næste ret, og dine smagsløg er både åbne og klar til at modtage mere af den lækre mad. En blodappelsin-granité er en perfekt ganefrisker til dette, da den har en rensende og forfriskende smag. Servér den mellem forretten og hovedretten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Champagne-granité med hindbær og vaniljecreme

Opskrift på blodappelsin-granité

6 personerIngredienser:
  • ca. 6 dl friskpresset saft fra blodappelsiner, alternativt almindelige appelsiner
  • 160 g rørsukker
  • 1 knivspids fint salt
  • saften fra 1 citron

Sådan laver du blodappelsin-granité:

  1. Kog sukkeret op sammen med ca. 1 dl af appelsinsaften.
  2. Når sukkeret er opløst, blandes det med resten af saften fra appelsinen og citronen.
  3. Hæld saften i en flad beholder, jo større desto hurtigere fryser saften.
  4. Når saften er helt frossen, bruges en ske eller en gaffel til at ridse isens overflade op til den såkaldte granité, som serveres i små glas eller skåle med ske til.