Boller med grahamsmel

Klid, kerner og grove meltyper er vejen frem, hvis du vil spise dig sund i brød. Heldigvis smager de grove brød rigtig godt og tager ikke skade af en enkelt skive ost eller en klat god marmelade på toppen. Her på du opskriften på smagsgode boller med grahamsmel og kerner.

Se også: Fødselsdagsboller - den bedste opskrift

Det skal du bruge til boller med grahamsmel og solsikkekerner:

Ca. 12-14 stk.:
2½ dl mælk
75 g smør
50 g gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
2 æg
200 g grahamsmel
400 g hvedemel
100 g solsikkekerner
1 sammenpisket
æg til pensling

Prøv også: Brydemysliboller med tranebær

Sådan laver du boller med grahamsmel og solsikkekerner:

  1. Lun mælken i en lille gryde. Skær smørret i små tern, kom det i mælken, og lad det smelte deri. Rør gæren i, mens væsken stadig er lun sammen med sukker og salt. Kom blandingen i en stor skål, og pisk 2 æg i. Kom de 2 slags mel og solsikkekerner i, og rør det hele godt sammen.
  2. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 30-40 minutter. Rul derefter dejen ud til en pølse på ca. 45 cm på et meldrysset bord, skær den i 12-14 stykker, og rul dem til boller.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30-45 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Spis bollerne lune med koldt smør og marmelade.

Måske du også vil kunne lide: Hjemmelavede burgerboller

TIP: Du kan fint erstatte solsikkekerner med nødder og græskarkerner. 1-2 tsk kardemomme giver desuden bollerne en god krydret smag.

I galleriet herunder finder du opskrifter på de bedste kageopskrifter, når du alligevel er i gang i køkkenet: