forside-med-koekken-og-stue
Hus

Tre etagers skæv charme i hjertet af Aarhus: Vi forstår godt, at Marie faldt pladask for byhuset fra 1887 – se selv!

af Johanne Dueholm. Foto: Mia Mortensen 22.08.2022
Side om side med byens pulserende liv bor Marie og hendes familie i et charmerende byhus. Her danner husets skæve vinkler rammen om et afdæmpet miks af træ, marmor og bløde tekstiler.

Når Marie Sander Persson ikke er på barsel med datteren Norma, beskæftiger hun sig til daglig med masser af print og farver i modebranchen. I sit eget hjem har hun dog indrettet sig mere minimalistisk med rene materialer tilsat rå og nedtonede elementer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg er meget ren og enkel i min indretning. Hvis jeg bruger farver, så er det typisk en popfarve på en vase eller en buket blomster, der lige tiltaler mig. Så er det også let at skifte ud, siger Marie.

De gennemgående, hvidmalede gulve og lofter skaber en lys stemning i boligen, der er et gammelt arbejderhjem. Huset er derfor fyldt med fritlagde bjælker og skæve vinkler, som familien har bestræbt sig på at omfavne med speciallavede snedkerløsninger. Da familien flyttede ind i huset, manglede der bl.a. en del opbevaringsplads. Det skulle dog vise sig at være helt umuligt at finde pæne skabe, der passede ind i husets skæve vinkler. Derfor endte de med at få speciallavet skabene af en tømrer.

– Det er noget af det bedste, vi har fået gjort, da det skaber så meget ro, og vi har fuldt ud kunne udnytte pladsen fra gulv til loft, siger Marie.

For nylig fik familien også lavet nyt snedkerkøkken i egetræ, der tilføjer en naturlig varme til det ellers hvide rum.

– Køkkenøen deler stuen og køkkenet op, men er samtidigt også den, der får indretningen til at hænge sammen. Den er også vores naturlige samlingspunkt, og vi starter altid her, når vi har gæster på besøg, siger Marie, hvis yndlingsspot i huset er køkkenet:

– Jeg elsker vores udsigt fra køkkenet, hvor man kan se spirene på Sct. Pauls Kirke og fornemme livet på gaden, siger Marie.

Som blommen i et æg

Familien bruger byen meget. Weekendmorgenerne starter med kaffe og lune croissanter fra den lokale kaffebar, og med pigernes skole og fritidsaktiviteter inden for rækkevidde, befinder familien sig som blommen i et æg i byhuset.

– Vi elsker at leve i byen. Det giver os energi, og vores fredage starter ofte på Nabo Kiosk, hvor vi mødes med venner og deres børn til øl og bland-selvslik, siger Marie, og fortsætter:

– Vi kan godt savne at kunne gå ud i en have, men heldigvis har vi vores sommerhus på Mols med tilhørende naturgrund og masser af ro, som for os er den perfekte kombination.

Få en rundtur i byhuset

portraet_indbyggede-skabe_garderobe_graa_laager

Hvem?

Marie Sander Persson, Global Design Manager hos East, sammen­ med sin mand, Daniel Struzinski, Design Manager ved Hummel og Halo, og deres tre piger Alma Mynte, Maggie og Norma.

Hvad?

Byhus fra 1887 på 165 m² fordelt på tre etager i hjertet af Aarhus.

Tip: Har du styr på ordensgenet, og har du ting i dit klædeskab, du gerne vil vise frem, kan du overveje et par enkelte låger med glas i. Marie har en særlig svaghed for sko, tasker og strik. Derfor er det netop disse ting, der bliver udstillet på hæderspladsen bag glasset i klædeskabet.

rispapir-lampe_stue_graa-sofa_gulvtaeppe_marmor-bord_puf_sidebord

Et lille sidebord med en iøjnefaldende buket kan vække selv de mest døde hjørner i indretningen til live. Her har Marie skabt liv med et sidebord i marmor fra Wabi Sabi Nordic sammen med et stor buket mimoser. Lampen er fra Valerie Objects, og vasen er vintage fra Knabstrup Keramik. Wegners CH25-stol har fået selskab af Lille Petra fra & , og gulvtæppet har Marie haft med hjem fra en rejse til Marrakesh.

trappe_mellemgang_kunst_plante_lounge_laenestol.

Langs vinduesvæggen i stuen dækker en radiatorskjuler den lave radiator. Den fungerer samtidig som udstillingssted for Maries små yndlingsobjekter. Keramikcitronerne er lavet af en lokal kunstner og købt hos Kunst & Objekt i Studsgade. Vasen er fra Giacomo Alessi, og midt i rummet står Wegners klassiske CH25 fletstol med en plaid fra Tekla og en puf fra &Tradition. Det abstrakte litografi er fra Nørr & Leo Studio, og den skulpturelle gulvvase er fra Ferm Living.

stue_sofa_graa-sofa_marmor-bord_gulvtaeppe

Det kantede sofabord i marrone-marmor fra Wabi Sabi Nordic skaber kontrast til de organiske former og bløde tekstiler, som stuen ellers er indrettet med. På bordet står en bordlampe fra &Tradition. Over sofaen fra Hay hænger et litografisk værk, hvis elektriske, blå farve giver genklang i de franske anemoner i konkylie-vasen fra Christina Iversen Studio. Den lille lampe i hjørnet er vintage.

koekken_minimalistisk_egetraesfronter_elegant_koekkenoe

Da køkkenet blev udskiftet, valgte familien at bibeholde de gamle, hvide metrofliser. Sammen med det hvide gulv, skaber flisernes kolde, skinnende overflade kontrast til det varme snedkerkøkken fra Sig Køkken. Stolen i krom er fundet vintage på en rejse til Italien, mens keramiklysestagen er fra Üniku.

koekken_minimalistisk_egetraesfronter_elegant_snedker_koekkenoe

Det er især i køkkenet, at den gamle arbejderboligs skæve vinkler har krævet kreative indretningsløsninger, som for familien helst skal favne husets sjæl. Valget af snedkerkøkkenet på specialmål lever derfor til fulde op til dette ønske – og kogepladen med indbygget emhætte hjælper her med at sikre, at form og funktion går op i en højere enhed. Pendlerne er vintage.

spisestue_egetrae_y-stole_wegner_vase_pendel

Det rustikke plankebord er lavet af genbrugte brædder og bænke fra Løgumkloster kirke. Lampen og fadet er vintage, vasen fra House Doctor, krusene er lavet af keramiker Rie Toft og lysestagen fra Nørr & Leo Studio.

entre_indbygget_baenk_entreskab_trappe_vintage-spejl

Skab luft i entréen ved at vælge lavere skabe, der både kan fungere som bænk og til at stille tasker, nøgler og andre nødvendigheder på. Entrémøblet har familien fået speciallavet af en tømrer, spejlet er fra Gubi, og gulvmåtten er fra Hay. Trappen leder op til husets førstesal og her står nogle af Maries yndlingssko til skue.

sovevaerelse_seng_sengetaeppe_rispapir-lampe_minimalistisk.

Gør soveværelset roligt og indbydende­ med et lyst tone-i-tonelook. Sengetæppet er fra Ferm Living, og puden er fra Aiayu. Rispapirlampen er fra Hay, og på en lille skål fra Christina Iversen Studio, står et krus fra Üniku.

hyggeligt_hjoerne_hylde_kunst_safaristol

Skab ro i din indretning, og mal dine hylder i samme farve som væggen, de hænger på. På den måde bliver de en naturlig og integreret del af væggen – og dine favoritting derpå vil samtidigt blive fremhævet endnu mere. Hylden er hjemmelavet, og billederne har Marie købt på et marked. Den gule kande er fra Decorate Shop. Væggen og hylden er malet i farven Soft Linen fra Jotun.

detaljer_badevaerelse_smykker_parfume_minimalistisk

Brug små fliser eller klinker som base for et stilleben. Et lille display med Maries yndlingsdufte og smykker har fundet vej til vindueskarmen i badeværelset. Duftlyset er fra Le Labo, og den lille musling­ fra Christina Iversen Studio fungerer som smykkeskål.

detaljer_skaal_solbriller_taeppe_stilleben

Solgule mimoser og citroner skinner om kap med Maries yndlingssmykker, som alle bærer en helt særlig betydning. Vintage Rolex-uret er fra Maries fødselsår og var morgengaven fra Daniel på deres bryllupsdag. Kraven er designet af Marie selv og sælges på Instagram-profilen @archivevintage_, plaiden er fra Aiayu og solbrillerne er Old Céline.