Et funkishjem fyldt med farver
Hus

Boliggalleri: Funkishjem fyldt med farver

af Maja Regild Interiors / Foto: Christoffer Regild 21.08.2019
Jacob Moesgaard og Molle Hostrup-Henriksen har indrettet et personligt og farverigt univers med kunst og design, som holder i en livstid.

Det var egentlig slet ikke planen, at de skulle flytte ud af byen. Parret Molle Hostrup-Henriksen og Jacob Moesgaard, der begge er selvstændige, var begge glade for København og alle byens muligheder som ung børnefamilie.

Men da muligheden bød sig for at overtage Molle Hostrup-Henriksens barndomshjem nord for København, slog de hurtigt til, selvom huset fra 1936 trængte til en opdatering.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Design fra alle tider

Huset er fra en tid, hvor arkitekturen i Danmark var inspireret af de store internationale strømninger inden for modernismen med store vinduespartier, der lukker dagslyset ind, og store hvide flader inde som ude, der gjorde det nemt at indrette.

– Vi har aldrig haft en overordnet plan for hverken indretningen eller den kunst, vi har valgt. Tingene er bare kommet til os, og det har været med til at skabe en levende indretning med kunst og design fra alle tider.

Flydende indretning

Jacob Moesgaard har gennem tiden været med til skabe flere af Københavns kultursteder, herunder kunstnerkollektivet A-Huset i Siljansgade, der i dag er hotellet Stay på Islands Brygge.

I den forbindelse har han mødt en del kunstnere og andre kreative, som han gennem tiden har købt værker af, og samlingen er derfor fuld af alverdens kunst i alle former og farver.

Dertil har både Molle Hostrup-Henriksen og Jacob Moesgaard arvet kunst og møbler fra deres familier, som i dag spiller en betydelig rolle i indretningen.

– Vi har haft glæde af at kunne overtage sjove ting og kunst fra vores familier. Noget vi synes er sjovt at sætte sammen med ting, vi selv har købt. Vi startede med kunst af Alexander Tovborg, Ferdinand Krag og Husk mit Navn i sin tid. I dag er det stadig kunst formidlet og skabt af venner, som vi er gladest for, fortæller Jacob Moesgaard.

På grund af hans families årelange kærlighed til projekter inden for restaurationsbranchen har parret også en hel del møbler på lager.

– Så vores indretning skifter ret ofte, og det synes vi er med til at skabe et levende hjem med højt til loftet.

SE OGSÅ: Det hyggeligste hus i Kartoffelrækkerne

Boliggalleri: Funkishjem fyldt med farver

Her bor: Jacob Moesgaard, iværksætter og ejer af Thank You For Clapping, Molle Hostrup-Henriksen, selvstændig tandlæge og parrets tre børn.
Bolig: Funkishus bygget i 1936 på 230 m² i Gentofte.
Stil: Et uhøjtideligt, moderne og farverigt mix af kunst og designklassikere.

Fremhæv originale detaljer ved fx at lege videre med farverne i blyindfattede ruder. Tekstilværket er af Justin Morin fra Peter Ambys Last Resort Gallery. Stolen Diamond Chair er af Harry Bertoia, blomsterlampen på gulvet er købt på loppemarked, og lamperne i loftet er fra Wilhelm Lauridsen.

Snedkerkøkkenet er bygget af en ven af familien. På bagvæggen hænger et værk af Jay Gard fra Gether Contemporary og et stort værk af Ferdinand Krag. De brune Pagholz Galvanitaz S19-spisebordsstole er vintage, spisebordet er et arvestykke, og på det står Gosthly Internationals Urogami Edition af Matthew Schlian samt en vintageskål. Lampen over bordet er Kyotolampen fra Paris au Mois d’Aout.

En enkelt farvet væg kan være nok til, at rummet får mere kant samt fremhæve et kunstværk. Værket er af Ferdinand Krag. Lampen over øen er en vintageversion af Casablanca fra Lyfa. Taburetterne er fra Ikea, og 'hovedvasen' er af ChristaSeya x Giacomo Alessi fra The Apartment.

Gå efter designklassikere der passer til en nutidig stil, men som kan holde en generation og naturligt indgå i et skiftende hjem. Spisebordet og de brune Pagholz Galvanitaz S19-spisebordsstole er vintage. På væggen hænger et farverigt værk af Jay Gard fra galleriet Gether Contemporary og et stort sort/hvidt fotografisk værk af Emil Salto fra galleriet Last Resort.

Det kan betale sig at besøge mindre gallerier og ukendte steder, hvis du drømmer om ægte kunst på væggen. Over vinylkasserne hænger et stort værk af John Kørner. Lampen Model 1063 er fra Astep og designet af Gino Sarfatti.

Teknikken med at lave blyindfattede ruder prægede mange bygninger i 1920'erne og 1930'erne. Kurvesofaen fra Bo-Tikken er betrukket med tekstil købt i England. Standerlampen AJ er designet af Arne Jacobsen, og i vindueskarmen står glaskeramik fra A-Huset og en bordlampe af Isamu Noguchi. Lampen i loftet er fra Ay illuminate.

Det giver en anderledes effekt at male loftet. Stolene og sofabordet er Poul Kjærholms PK22, sofaen er fra Ikea. Væglampen er Potence Lamp af Jean Prouvé og maleriet af Bror Larsen og Geoff McFetridge. Det marokkanske tæppe er vintage.

En indbygget bænk får møblet til at glide i ét med arkitekturen og giver en ekstra afsætningplads fx i soveværelset. Over bænken hænger et værk af Jais Nielsen, som er et yndlingsarvestykke.

En indbygget reol bag sengen kan fungere som hovedgærde og samtidig bruges til at sætte ting på. Kunstværkerne er fra Siljangade. Skamlen er af Poul Kjærholm, og AJ-gulvlampen er af Arne Jacobsen. Den rosa glaslampe er vintage, og i loftet hænger en vintage-krystallampe.

Det giver en særlig effekt at sætte fliser på både gulv, badekar og væg. Flisernerne her er fra Made a Mano og armaturet fra Toni.

Mere inspiration?

Vil du se flere inspirerende hjem? Så kom indenfor i Kathrine Dam Hastrups fine arkitekttegnede hjem i Gentofte