Se også
Salat
Waldorfsalat
Skøn waldorfsalat med pigeoner, druer, valnødder og knoldselleri. Prøv vores version af en tidsløs klassiker i konstant udvikling!
af Anna Hedegaard.
22.12.2008
Foto: Line Falck Christensen.
Waldorfsalaten er en klassisk vinter- og julesalat, som egner sig særdeles godt som tilbehør til fjerkræ. Den kommer i mange versioner, og her får du vores favorit.
4 personer
Ingredienser
- 100 g blå druer
- 2 pigeonæbler
- 50 g valnødder
- 100 g knoldselleri
- ¼ dl piskefløde
- 1 dl græsk yoghurt (eller drænet yoghurt naturel)
- ½ dl cremefraiche 18 %
- Salt og peber
Sådan laver du waldorfsalat
- Skær druerne i halve, og udsten dem, snit pigeonæblerne i små tern, hak halvdelen af valnødderne.
- Skræl knoldsellerien, og riv den på den grove side af råkostjernet.
- Pisk piskefløden til skum, og vend det forsigtigt med yoghurt og cremefraiche.
- Bland alle ingredienser nænsomt sammen, smag til med salt og peber, og pynt din waldorfsalat med de resterende hele valnødder.