Sommersalat med radiser og ærter

Lune sommeraftener med grillmad, nye kartofler og naturligvis en sprød sommersalat til er en perfekt kombi. Denne salat tager ingen tid at lave, og du er måske så heldig, at du selv har alle ingredienserne i køkkenhaven.

Prøv også: Snoede sommerflutes

Sprød sommersalat med radiser og ærter

Tid: 15 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • Forskellige radiser
  • 20 friske ærter
  • 2 hjertesalat
  • Radiseskulper (frøstande)
  • 1 håndfuld spæde radiseblade
  • Radiseblomster eller andre spiselige blomster (fx tallerkensmækker, kornblomst, morgenfrue eller hjulkrone)

Sådan laver du en sprød sommersalat:

  1. Skær alle radiserne i tynde skiver (nogle på langs og nogle på tværs), og pil ærterne. Skær hjertesalaten i 1 cm brede strimler.
  2.  Bland alle ingredienserne, og pynt til sidst med frøstande, blade og blomster. Servér.
  3. Du kan sagtens putte dine yndlingsnødder eller kerner ovenpå salaten eller vende den i din favorit-oliedressing.

Inspiration: Se hvilke blomster du kan spise her

TIP Hvis dine radiser har ligget for længe og er blevet slatne, kan du lægge dem i iskoldt vand 1 times tid. Så får de hurtigt sprødheden tilbage igen.