Solbærmarmelade - nem opskrift

Det skal du bruge til din solbærsaft: 

6 personer

  • 1 kg solbær
  • 2 dl vand
  • 700 g sukker

Prøv også: Den lækreste solbærsaft med lime

Sådan gør du:

  1. Hæld solbær og vand i en stor gryde, og bring det langsomt i kog under låg.
  2. Skru ned til svag varme, og lad solbærrene småkoge i 10 minutter.
  3. Tag låget af gryden, og rør sukkeret i. Kog videre ved middel varme i 15-20 minutter uden låg.
  4. Sluk for varmen, og lad marmeladen køle af. Hæld den derefter på rengjorte glas.

Flere lækre opskrifter med solbær: Solbærcheesecake på kiksebund

TIP: Marmeladen kan holde sig et par uger i køleskabet. Hvis du vil gemme den længere, bør du tilsætte konserveringsmiddel. Den smager også godt rørt op med flødeskum i lagkage.