Sådan laver du syltede grønne tomater

 

Det skal du bruge til syltede grønne tomater:

2 halvlitersglas

  • 1 kg rørsukker
  • 1 økologisk citronskal i tynde strimler (eller revet)
  • Kornene af 1 vaniljestang
  • 3 dl æblecidereddike
  • 1,6 dl vand
  • 1 kg små grønne tomater
  • 3 kanelstænger
  • Evt. atamon

Sådan gør du:

  1. Bland sukker sammen med citronskal og vaniljekorn.
  2. Varm eddike og vand op i en gryde, og tilsæt sukkerblandingen. Kog det i ca. 5 minutter.
  3. Klargør tomaterne ved at stikke små huller i dem med en gaffel. Læg dem herefter i gryden i sukkerlagen, og lad det småkoge i ca. 5 minutter.
  4. Tag gryden af varmen, og stil den køligt til forsyltning i 12-24 timer. Sørg for, at tomaterne er dækket af lagen. Læg evt. pres på.
  5. Efter forsyltning koges lagen igen i ca. 5 minutter. Fordel tomaterne i skoldede glas, der evt. er skyllet med atamon. Kog lagen ind i 10-15 minutter. Hæld lagen på tomaterne, så glassene er helt fyldt, og læg kanelstængerne ovenpå. Dæk til med tætsluttende låg, og opbevar dine syltede grønne tomater køligt.

TIP: Dine syltede grønne tomater kan serveres til alt lige fra ost til kødretter og er desuden lækre i sandwich m.m.

Få flere gode tips om syltning her
 

Har du tomater i drivhuset? Se hvordan du får det bedste ud af den sidste høst i videoen: