Salat

Pæresalat med gedeost

I madskribent Mai Knauers have vrimler det med saftige pærer, der skriger efter at blive brugt i køkkenet. Derfor har hun inviteret os på en sprød og sæsongod pæresalat. Snup hendes opskrift her!
af Mai Knauer 30.10.2015 Foto: Columbus Leth
pæresalat
4 personer

Det skal du bruge til pæresalat:

  • 4 faste pærer
  • 1 citron
  • 2-3 fennikelknolde
  • 300 g frisk spinat
  • 100 g valnødder
  • 100 g gedeost, gerne i en lille rulle

Dressing:

  • 2 spsk. kirsebæreddike
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør:

  • Groft brød

Efterårets saftige pærer står ofte i skyggen af alle de sprøde æbler, som sæsonen også byder på. Men pærens saftige og bløde frugtkød kan sit kram i både det søde og det salte køkken, og det skal da udnyttes, inden pæresæsonen snart er ovre. Få opskriften på en saftig pæresalat med gedeost her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du pæresalat:

  1. Skræl og udkern pærerne. Skær dem i både, og læg dem i en skål. Pres lidt citronsaft ud over dem. Vask fennikelknoldene, og riv dem i papirtynde skiver på et juliennejern.
  2. Vask og tør spinaten. Anret spinat, fennikel, pærer og valnødder på et fad. Skær gedeost i fine skiver, og fordel den over salaten. Dressing: Rør kirsebæreddike, olivenolie, honning, salt og peber sammen, og fordel dressingen over salaten. Servér med groft brød til.