Salat

Nem og klassisk kartoffelsalat

Sommer er den bedste undskyldning for at spise store mængde af den elskede sommerklassiker: hjemmelavet kartoffelsalat! Denne udgave er piftet ekstra op med rygeost og sprøde grøntsager.
af Louisa Lorang 22.05.2017 Foto: AOP.

Kartoffelsalat er nem tilbehør, som passer perfekt til både frikadeller, skovture, buffet og grill. Hvis du vil spare tid, kan du koge kartoflerne dagen før - og har du en rest spidskål, ærter eller tomater, kan de tilføjes og give ekstra din kartoffelsalat fylde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et andet sommerhit: Koldskål med rabarber

Det skal du bruge til nem og klassisk kartoffelsalat:

  • 100 g rygeost 10 %
  • 75 g drænet yoghurt 10 %
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 skoleagurk
  • 1 lille bundt radiser i kvarter
  • 1 lille rødløg i tynde både
  • 1 bundt purløg, hakket
  • 300 g afkølede kogtekartofler
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Rør rygeosten med yoghurt og sennep. Skyl agurken, og skær den i terninger. Rens radiser, og skær dem i kvarte. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Hak purløg. Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker.
  2. Bland agurk, radiser, rødløg, halvdelen af purløg og kartofler i rygeostblandingen. Smag til med salt og peber. Anret kartoffelsalaten med et drys purløg, og servér straks med fx røget makrel.

Prøv også: Nye kartofler på 10 måder