Grovfritter med trøffelmayo

Pommes frites er et hit hos de fleste og kan serveres som en ret i sig selv eller som tilbehør til burger, steg eller lignende. Her får du opskriften på de sprødeste grovfritter med masser af smag samt en lækker, cremet trøffelmayo til at dyppe i! 

Se også: Sådan laver du ovnbagt hokaido

Det skal du bruge til grovfritter med trøffelmayo:

Grovfritter: 
  • 6 store bagekartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 100 g
  • parmesan
  • 2 tsk. salt

Se også: Sprøde blomkålstoppe med hummus

Trøffelmayo:
  • ½ dl trøffelolie
  • 2 dl Hellmann-mayonnaise (eller anden god mayonnaise)
  • Ekstra trøffel (kan undlades)

Prøv også: Smagfuld tomatchutney

Sådan gør du: 

Grovfritter: 
  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Vask kartoflerne, og skær dem i tynde stænger. Vend dem i en blanding af olie, hvidløgspulver, revet parmesan og salt.
  3. Læg dem på 2 bageplader med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter – vend dem efter 20 minutter.
Trøffelmayo:
  1. Rør trøffelolie i mayonnaisen. Tilsæt evt. ekstra trøffel, og servér til grovfritterne.