Salat

Græsk pastasalat - opskrift på den lækreste pastaret

Pastasalaten er tilbage - i en saftig og farvestrålende version med lidt mindre pasta og lidt flere grøntsager. Nem hverdagsmad, når det er allerbedst.
af Emma Martiny 3.04.2019 Foto: Nina Malling.

Pastasalat er den perfekte hverdagsredning, da du kun behøver få ingredienser for et lave en lækker ret. I denne farvefine pastasalat har vi skruet op for grøntsagerne og tilføjet lidt græsk charme, som kun gør noget godt for smagen!

Vild med pasta? Prøv disse 5 vinderretter med pasta!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til græsk pastasalat:

(4 personer)

  • 300 gram tørret pasta, f.eks. konkylier eller penne
  • 3 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • ½ spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g cherrytomater eller almindelige tomater
  • 1 agurk
  • 1 rød snackpeber
  • 1 glas kalamata-oliven
  • 1 glas artiskokhjerter i olie
  • 1 dåse kikærter
  • 150 græsk feta
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan laver du græsk pastasalat:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af.
  2. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen.
  3. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver eller halve. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver.
  4. Fjern kernerne fra snackpeberen; skyl den, og skær den i skiver.
  5. Dræn oliven og artiskokhjerter fra glassene. Skyl kikærterne i en sigte under rindende vand.
  6. Bland det hele i en stor skål.
  7. Smuldr feta over salaten, og pynt med finthakket basilikum.

Prøv også: Spaghetti carbonara med kylling

TIP: Salaten smager også herligt som fyldigt tilbehør til grillet kød.