Salat

Chef salad

Sommer, sol og Chef salad, velbekomme!
af Marie Melchior 20.05.2009 Foto: Betina Hastoft

Opskriften på chef salad er til seks personer

• 200 g kogt, røget skinke
• 250 g emmentaler
• 1 bundt grønne asparges
• 3 tomater
• 1 bundt radiser
• 1 fennikel
• 1 agurk
• 100 g sorte oliven
• 1 bundt bredbladet persille
• 1 spsk. dijonsennep
• 2 spsk. vineddike
• 2 spsk. mayonnaise
• 6 spsk. olivenolie
• Salt og peber

Skær skinke og ost i tern. Damp aspargeserne i kogende vand i 3 min. Hæld vandet fra, og skyl dem med iskoldt vand, så de bevarer den smukke grønne farve. Skær tomaterne i både. Snit radiserne og fennikel, og skær agurken i tern. Bland det hele sammen i en skål. Hæld oliven udover. Hak persillen groft, og drys den ud over salaten. Rør sennep og vineddike sammen i en lille skål. Tilsæt mayonnaisen, og rør, til det hænger sammen. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens du rører. Er dressingen for tyk, kan du tilsætte mere olie og 1 spsk. vand. Smag til med salt og peber.